Irak ve Suriye’de 85 hedef vuruldu

Irak ve Suriye’de 85 hedef vuruldu

ABONE OL
23:25 - 02/02/2024 23:25
Irak ve Suriye’de 85 hedef vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AP, Reuters ve CNN’e bilgi veren yetkililer, ABD’nin Ürdün’de 3 askerin hayatını kaybettiği saldırıya misilleme harekâtını başlattığını söyledi.

Henüz hangi hedeflerin vurulduğuna ilişkin ayrıntılı ve resmi bir açıklama yok; ancak ilk aşamada Irak ve Suriye’deki hedeflerin vurulduğu belirtiliyor.

Reuters haber ajansına isimlerinin paylaşılmaması koşuluyla bilgi veren iki yetkili, Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları ve onların desteklediği milis gruplara ait tesislerin hedef alındığını belirtti.

Biden yönetimi, Ürdün’deki saldırıdan bölgedeki İran bağlantılı grupları sorumlu tutuyor.

ABD’li yetkililer, 3 askerin öldüğü ve 40 askerin de yaralandığı saldırıya çok aşamalı ve günlere yayılan bir karşılık verileceğini belirtmişti.

Operasyon Ürdün’de ölen askerlerin naaşlarının ABD’ye getirildiği gün başladı

ABD’nin saldırıya verdiği karşılık Ürdün’de hayatını kaybeden üç askerin naaşlarının ABD’ye getirilmesinin ve Başkan Joe Biden’ın askerlerin aileleriyle biraraya gelmesinin hemen arkasına denk geldi.

Beyaz Saray yetkilileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, saldırılarla ilgili olarak Irak’ta faal olduğu bilinen İslami Direniş örgütünü işaret etmişti.

VOA tarafından geçilen Irak ve Suriye’de 85 hedef vuruldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak ve Suriye’de 85 hedef vuruldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak ve Suriye’de 85 hedef vuruldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.