Irak ve Kuveyt’te Kum Fırtınası 

Irak ve Kuveyt’te Kum Fırtınası 

ABONE OL
15:24 - 17/05/2022 15:24
Irak ve Kuveyt’te Kum Fırtınası 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yoğun kum fırtınası Irak ve Kuveyt’te hayatı olumsuz etkilerken hava ve deniz yolu taşımacılığında aksamalara neden oldu. Kuveyt’te kum fırtınası nedeniyle Kuveyt Uluslararası Havalimanı, 1,5 saat süreyle tüm uçuşlara kapatıldı; ülkedeki 3 limanda da tüm işlemler durduruldu. Irak’ta da Bağdat Uluslararası Havalimanı uçuşlara kapatıldı şehirde birçok okul da eğitime ara verdi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta sağlık personeli dışındaki devlet memurları kum fırtınası nedeniyle idari izinli sayıldı. Bağdat’ta ve ülkenin güneyindeki pek çok şehirde yüzlerce kişi nefes alma zorluğu şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Bağdat Uluslararası Havalimanı da kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar tüm iniş ve kalkışlara kapatıldı.

Hemen hemen her hafta bir kum fırtınasının yaşandığı ülkede bu kez görülen kum fırtınasının yıllardır görülen en kötü fırtına olduğu belirtiliyor.

Irak’ın güneyindeki komşusu Kuveyt’te de etkili olan kum fırtınası nedeniyle ülkede deniz taşımacılığının merkezi olan üç büyük limanda tüm işlemler durduruldu.

Emir Kupası futbol final karşılaşması da kum fırtınası nedeniyle 23 Mayıs tarihine ertelendi.

Irak ve Kuveyt BM verilerine göre de küresel ısınmadan en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle Irak’ın küresel ısınmaya karşı dünya genelinde en savunmasız durumdaki beşinci ülke olduğu belirtiliyor. Ülkede son yıllarda yaz aylarında 52 dereceye varan sıcaklıklar ölçülüyor.

VOA tarafından geçilen Irak ve Kuveyt’te Kum Fırtınası  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak ve Kuveyt’te Kum Fırtınası  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak ve Kuveyt’te Kum Fırtınası  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.