Irak-Suudi Arabistan Sınır Kapısı 30 Yıl Sonra Açıldı 

Irak-Suudi Arabistan Sınır Kapısı 30 Yıl Sonra Açıldı 

ABONE OL
07:56 - 20/11/2020 07:56
Irak-Suudi Arabistan Sınır Kapısı 30 Yıl Sonra Açıldı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Irak ve Suudi Arabistan, Arar sınır kapısını 30 yıldan sonra ilk kez ticarete açtı. Açıklama, Irak sınır kapıları komisyonu tarafından yapıldı.

Arar sınır kapısı, eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in, Kuveyt’i işgalinden sonra iki ülkenin ilişkilerini kestiği 1990’dan bu yana kapalıydı.

Suudi Arabistan’ın Bağdat büyükelçisi dahil Irak ve Suudi yetkililer Çarşamba günü kapıda incelemelerde bulundu.

Riyad, İran’ın bölgedeki artan etkisini önleme çabası kapsamında Bağdat’ı yanına çekmeye çalışırken, Bağdat da güney komşusuyla daha yakın bağlar kurarak ekonomik faydalar elde etmek istiyor.

İki ülke arasındaki yakınlaşma 2015’e kadar uzanıyor. O yıl Suudi Arabistan 25 yıl aradan sonra Bağdat’taki büyükelçiliğini tekrar açmıştı.

Suudi Arabistan ve Irak geçen Temmuz ayında enerji ve spor alanlarında yatırım anlaşmaları imzalamıştı.

Suudi Büyükelçi Abdulaziz Alşamri, “Suudi Arabistan-Irak ilişkileri 27 yıl civarında süredir kesilmiş durumda ve şimdi Suudi-Irak ilişkilerine yakışan bir başarıyı kutluyoruz” dedi.

Alşamri, “Tüm Irak ürünlerinin Suudi Arabistan’a ihraç edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu sınır üzerinden, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretler de olacak” diye ekledi.

VOA tarafından geçilen Irak-Suudi Arabistan Sınır Kapısı 30 Yıl Sonra Açıldı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak-Suudi Arabistan Sınır Kapısı 30 Yıl Sonra Açıldı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak-Suudi Arabistan Sınır Kapısı 30 Yıl Sonra Açıldı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.