Iowa’da lisede silahlı saldırı: Yaralananlar var

Iowa’da lisede silahlı saldırı: Yaralananlar var

ABONE OL
21:46 - 04/01/2024 21:46
Iowa’da lisede silahlı saldırı: Yaralananlar var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Iowa eyaletindeki Perry Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırıda yaralananların olduğu belirtiliyor. Can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yok. Polis durumun kontrol altında olduğunu ve bölge halkı için bir tehlikenin kalmadığını açıkladı.

ABC televizyonu saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Associated Press haber ajansı da isminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde saldırganın, olayın ardından kendisini vurması sonucu öldüğünü bildirdi.

Sabah saat 7.37’de yaşanan saldırının öğrencilerin büyük kısmının henüz okula gelmeden önce gerçekleştiği belirtildi. Polis kendilerine bilgi geldikten 7 dakika sonra olay yerine ulaştıklarını açıkladı.

Olayda yaralananlar arasında okul müdürünün de olduğu belirtiliyor.

“Olay kontrol altında”

Polis şefi Adam Infante, olayın kontrol altında olduğunu; bölge halkı ve okuldakiler için bir tehlikenin bulunmadığını söyledi. Infante, olaya ilişkin ayrıntılı bilgiyi kısa bir süre sonra yapacakları bir diğer basın toplantısında paylaşacaklarını söyledi.

Görgü tanıkları, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününde gerçekleşen olayda en az 6-7 el silah sesi duyduklarını söylüyor.

Bölgede okullar saldırının ardından tatil edildi. Yetkililer, Beyaz Saray’a da saldırıya ilişkin bilgi verildiğini belirtti.

VOA tarafından geçilen Iowa’da lisede silahlı saldırı: Yaralananlar var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Iowa’da lisede silahlı saldırı: Yaralananlar var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Iowa’da lisede silahlı saldırı: Yaralananlar var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.