“İngiltere ve ABD Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler”

“İngiltere ve ABD Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler”

ABONE OL
15:31 - 12/01/2024 15:31
“İngiltere ve ABD Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve İngiltere’nin Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde son haftalarda uluslararası ticari gemileri hedef alan saldırıların ardından, Yemen’de İran’ın desteklediği Husiler’e ait hedefleri vurmaya başlamasını değerlendirdi.

İstanbul’da Cuma namazı çıkışı soruları yanıtlayan Erdoğan, Kızıldeniz’de orantılı bir eylemin söz konusu olmadığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Yani bu yapılanların hepsi de orantısız bir güç kullanımıdır. O orantısız güç kullanımını şu anda Amerika, aynı şekilde İsrail Filistin’de de yapmakta. İran bütün bunların karşısında kendini nasıl korur, ona bakmakta. İngiltere zaten Amerika’yla beraber bu süreç içerisinde hep adımını atmıştır, atmaya devam ediyor. Tabii şu anda Kızıldeniz’i malum bunlar adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler.”

“Husiler’in çok başarılı savunma yaptığını duyuyoruz”

Husiler’in ise gereken cevabı verdiğini dile getiren Erdoğan, “Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda çok değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husiler’in gerek Amerika’ya karşı gerek İngiltere’ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz” dedi.

“Lahey’de bizim verdiğimiz belgeler iş görüyor”

Bir gazetecinin, Uluslararası Adalet Divanı’nda Filistin halkına yönelik soykırım yaptığı gerekçesiyle İsrail’in yargılandığını davanın devam ettiğini hatırlatması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şu an itibarıyla savunmalarını zaten yapmaya başladılar. Fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler ciddi manada Lahey’de iş görüyor. Bu belgeleri arttırarak vermeye devam edeceğiz ve inanıyorum ki şu anda bizim teslim ettiğimiz o belgeler, ağırlıklı olarak görsel belgeler de söz konusu ve bu belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır. Bunu bekliyoruz. Çünkü Lahey Adalet Divanı’nın adaletine de inanıyoruz.”

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’u çok daha samimi bir havada gördüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Fakat son zamanlarda o da herhalde Netanyahu’ya özendi, çok farklı açıklamalar yapmaya başladı. Tayyip Erdoğan’a sözlü saldırılarla ellerine bir şey geçmez. Çünkü Tayyip Erdoğan’ı sözlü saldırıyla bitiremezler. Niye? Çünkü biz hakikatin peşindeyiz. Hakkın yanındayız. Mazlumların yanındayız.”

Ankara adayı 14 Ocak’ta açıklanacak

Erdoğan daha önce 15 Ocak’ta açıklanacağı duyurulan AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının 14 Ocak Pazar günü açıklanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı, “Pazar günü inşallah Ankara merkezli olarak, büyük ihtimalle ATO Kongre Salonu’nda bu toplantımızı yapıp ve yine büyükşehirlerle kalan illerimizin açıklamasını yapacağız” dedi.

VOA tarafından geçilen “İngiltere ve ABD Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İngiltere ve ABD Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İngiltere ve ABD Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.