İngiltere Rus TV Kanalının Yayın Lisansını İptal Etti

İngiltere Rus TV Kanalının Yayın Lisansını İptal Etti

ABONE OL
13:37 - 18/03/2022 13:37
İngiltere Rus TV Kanalının Yayın Lisansını İptal Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere radyo televizyon kurumu Ofcom, Rus hükümetinin desteklediği Russia Today (RT) kanalının İngiltere’de yayın yapmasını sağlayan lisansı iptal ettiğini açıkladı.

Ofcom’dan yapılan açıklamada, RT’nin Rusya’da devlet tarafından fonlandığı ve bu sebeple Ukrayna operasyonu konusunda bağımsız habercilik yapamadığı gerekçesiyle lisansın iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Yürütülen soruşturma neticesinde RT kanalının komşu bir egemen ülkeyi işgal eden Rus hükümeti tarafından fonlandığı tespit edilmiştir. Öte yandan Rusya’da yeni kabul edilen yasalar da tarafsız gazeteciliği suç haline getirmiştir” denildi.

Kremlin, karara tepki gösterdi ve RT kanalının İngiltere tarafından yayın lisansının iptal edilmesini “delilik” olarak nitelendirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da karara “Batı’da bağımsız medya yok” diyerek tepki gösterdi.

VOA tarafından geçilen İngiltere Rus TV Kanalının Yayın Lisansını İptal Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Rus TV Kanalının Yayın Lisansını İptal Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Rus TV Kanalının Yayın Lisansını İptal Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.