IMF: “Sert Kış Avrupa’da Huzursuzluğa Neden Olabilir”

IMF: “Sert Kış Avrupa’da Huzursuzluğa Neden Olabilir”

ABONE OL
11:35 - 15/09/2022 11:35
IMF: “Sert Kış Avrupa’da Huzursuzluğa Neden Olabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Avrupa’da kışın sert geçmesi halinde toplumsal huzursuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Georgieva, “Bazı ülkelerde kesinlikle resesyon korkusu var ya da resesyon olmasa bile bu kış resesyon gibi hissedilecek. Doğa ana işbirliği yapmamaya karar verirse ve kış gerçekten sert geçerse, bu bazı sosyal huzursuzluklara yol açabilir” diye konuştu.

Avrupa’nın Ukrayna’daki savaşın ekonomik sonuçlarından doğrudan etkilendiğini belirten Georgieva, Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau’nun katılımıyla gerçekleşen “2022 Michel Camdessus Merkez Bankacılığı Dersi” etkinliğine katıldı.

Kristalina Georgieva, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bir yandan enflasyonla mücadele ederken diğer yandan da “ekonomiyi ayakta tutma gerekliliğinin bilincinde olması gerektiğini” söyledi.

Küresel ekonominin şok üstüne şok yaşadığını da belirten Georgieva, bu şokların ilkinin Kovid-19, ikincisinin ise Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş olduğunu dile getirdi.

Georgieva, enflasyonun inatçı ve düşünülenden daha geniş tabanlı olduğuna işaret ederek, merkez bankalarının da enflasyonla mücadelede inatçı olmaları gerektiğini vurguladı.

Maliye politikasının hedeflerinin yeterli şekilde belirlenmemesi halinde para politikasının düşmanı haline geleceğini belirten Georgieva, bu durumun enflasyonu da körükleyeceğini kaydetti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana Avrupa’ya gaz sevkiyatında kesintiler yaşanıyor. Birçok Avrupa ülkesi kış için alternatif enerji politikalarını gözden geçirmek zorunda kaldı.

VOA tarafından geçilen IMF: “Sert Kış Avrupa’da Huzursuzluğa Neden Olabilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. IMF: “Sert Kış Avrupa’da Huzursuzluğa Neden Olabilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan IMF: “Sert Kış Avrupa’da Huzursuzluğa Neden Olabilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.