İmamoğlu’ndan iktidara sert sözler: “Kurtla yiyip çobanla ağlıyorlar”

İmamoğlu’ndan iktidara sert sözler: “Kurtla yiyip çobanla ağlıyorlar”

ABONE OL
19:17 - 26/02/2024 19:17
İmamoğlu’ndan iktidara sert sözler: “Kurtla yiyip çobanla ağlıyorlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul’daki seçim yarışı polemiklerle hareketlenmeye başladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’a emanet olarak değil, nimet olarak bakanlar ihmalkarlıklarıyla, tamahkarlıklarıyla, umursamazlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldular” diyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

İmamoğlu’nun “sosyal medya belediyeciliği” yaptığını söyleyen Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum’un 31 Mart’ta İstanbul’da “emaneti devralmasıyla” iktidarın kentteki projelerini hızlandıracağını, özellikle yapı stokunun yenileneceğini duyurdu.

Erdoğan’dan seçmene hatırlatma: “Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz. İstanbul’u yöneten zevat böyle bir imkana sahip mi?”

4 Şubat’ta Hatay’da “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözleri muhalefetin tepkisini çeken Cumhurbaşkanı, bugün de İstanbul’da benzer bir söylem kullandı.

Erdoğan, “Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi? Değil. Fakat 31 Mart’tan itibaren inşallah Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti Yerel Yönetimi ile Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir sarkma sözkonusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz. Kaldığımız yerden, yeniden işe koyulacak inşallah aziz İstanbul’un fetret devrini sona erdireceğiz” dedi.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: “Tehditten sinen millet olsaydı silahlı darbeciye karşı sokağa bu millet dökülmezdi”

Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerine CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanıtı gecikmedi.

CHP’nin İstanbul’da en düşük desteğe sahip olduğu Arnavutköy ilçesinde seçim otobüsü üzerinden kendisini dinlemeye gelen kalabalığa hitap eden İmamoğlu, “Murat Kurum gelirse işlerde sarkma olmayacağını söylüyor. Açıkça beni engellediğini itiraf ediyor. Başka adayları, ‘Engelleme yok’ diyordu. Ya bak Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor, engellediğini. Bakalım bundan sonra ne yapacaksınız? Bu millet tehdide kulak verseydi seçimi iptal ettikten sonra 13 bin 600 olan oy farkını 806 bine çıkarmazdı. İkinci turda 806 bin fark olunca ortadan 3-4 gün kayboldu. Tehditten sinen millet olsaydı silahlı darbeciye karşı sokağa bu millet dökülmezdi. Sen milletin ne olduğunu bilmiyorsun. Bu millet sana cevabını verecek” dedi.

İmamoğlu: “(Erdoğan) bir iki hafta sonra miting yapmaya başlayacak, rüyasında beni görüyor”

Uzun zamandır İstanbul’da yarıştığı adayın Murat Kurum değil Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ima eden Ekrem İmamoğlu, bugün “acemi aday” dediği AK Parti adayı üzerinden Cumhurbaşkanı’nı açıktan hedef aldı.

CHP adayı, “Şu anda İstanbul’da acemi adayın fotoğrafından çok başka birinin fotoğrafı var. ‘İmamoğlu demişti’ dersiniz. Sabredemeyecek, bir iki hafta sonra sokak sokak, semt semt, ilçe ilçe, gezecek. Vallahi de billahi de miting yapmaya başlayacak. Her gün beni diline dolayacak. İnanın her gece beni rüyasında görüyor. İnsanları da aldatıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Benden sonra rahmetli Kadir Topbaş güzel çehre kazandırdı’. Ben gelmişim kazandıramamışım. Rahmetli Topbaş’ı 5 imar dosyasına imza atmadı diye onu metal yorgunluğu ilan eden, ona hayatı zindan edip ona görevi bıraktıran siz değil misiniz? Allahtan korkun. Adamcağız üzüntüden vefat etti. Bunlar kurtla yiyip çobanla ağlayan insanlar” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: “CHP’li mevcut yönetimle İstanbul halkı arasında kan uyuşmazlığı var; bunlar kadim değerlere yabancı”

DEM Parti’nin gündeme getirdiği “kent uzlaşısı” kavramını “Kandil uzlaşısı” olarak tanımlayan AK Parti İBB adayı Murat Kurum, bugünkü açılış töreni için kendisine gönderilen davetiyenin son anda geri çekildiğini iddia eden Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Kurum, “CHP’li mevcut yönetimle İstanbul halkı arasında kan uyuşmazlığı vardır. Bunlar kadim değerlere yabancıdırlar. Dün Ayasofya’nın açılışına davet edilmelerine karşın, telefonla davet edilmemesi üzerinden mazeret üretenler şimdi de İstanbul’da kolay ulaşıma dair yeni programa davet üzerinden kriz üretmektedirler. Ömrünün üç buçuk yılını trafik çilesiyle heba edilen bu milletin giden yıllarına acımadılar. Milletimiz bu beceriksizliklere karşı İstanbul’un tüm sokaklarında şunları söylüyor; ‘Onlar susacak İstanbul konuşacak, artık vakit İstanbul vakti’ diyor. Biz sadece milletin sesine kulak vereceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’dan Yeniden Refah’a geçen AK Partililere üstü kapalı eleştiri: “Korsan siyaset yapmaya kalkana da eyvallah etmeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğleden sonra Ankara’da “Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı”na katıldı.

Cumhurbaşkanı AK Parti’den -yerel seçimlerdeki ittifak görüşmelerinde sonuç alamadığı- Yeniden Refah Partisi’ne geçen belediye ve ilçe başkanlarına üstü kapalı bir şekilde tepki gösterdi.

Erdoğan, “Milleti kandırmaya çalışanlar yine meydanlara çıkmış görünüyor. Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyenin istediği partide siyaset yapma hakkı vardır. Yolunu ayırıp başka partiye gidenlerin yeri artık oradır. ‘Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti’de olacağım’ diyen sirk cambazlarına prim vermeyin. ‘Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti’ye gideceğim’ diyen sirk cambazlarına da aldanmayın. Geçmişte AK Parti’de bulunup hangi sebeple olursa olsun başka partiye gidenler için de aynısı geçerlidir. AK Parti şahısların değil bir davanın, bir ülkünün, hizmet uğruna adanmışlığın partisidir. Korsan siyaset yapmaya kalkana da eyvallah etmeyiz” dedi.

Aralarında Samsun Ladik, Bursa Kestel, Şanlıurfa Eyyübiye belediye başkanlarının bulunduğu yeniden aday gösterilmeyen birçok siyasetçi AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne geçmişti.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu’ndan iktidara sert sözler: “Kurtla yiyip çobanla ağlıyorlar” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu’ndan iktidara sert sözler: “Kurtla yiyip çobanla ağlıyorlar” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu’ndan iktidara sert sözler: “Kurtla yiyip çobanla ağlıyorlar” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.