İmamoğlu inanç grupları, Kurum şehit yakını ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldi

İmamoğlu inanç grupları, Kurum şehit yakını ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldi

ABONE OL
08:28 - 19/03/2024 08:28
İmamoğlu inanç grupları, Kurum şehit yakını ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da çeşitli dinlere mensup gruplarla iftar sofrasında buluştu: “İstanbul tıpkı kıtaları birleştirdiği gibi insanları birleştiren bir şehirdir” diyen İmamoğlu “eşit yurttaşlığa” dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Balkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan inanç grupları ile iftar sofrasında buluştu.

Haliç Tersanesi’nde gerçekleştirilen buluşmada Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Nurtepe Cemevi Dedesi Zeynel Şahan, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Farklı inançlara mensup dini önderlerin; Türkiye ve dünya barışına yönelik iyi niyet dileklerini dile getirdiği gecede İmamoğlu eşit yurttaşlık ve çok kültürlülükte İstanbul’un örnek kent olabileceğini söyledi.

İmamoğlu, “Bu şehirde her inancın özgürlüğünü, eşit yurttaşlığı, her inancın ibadetini yaparken, hizmetlerini verirken eşit bir biçimde karşılandığı bir şehir mümkün kılabiliriz. Bu şehirde insanların birbirine sevgi ve saygısını, birbirini ayırt etmeden, hizmetle başlayan, sokakla biten, komşulukla devam eden bir anlayışla insanlarımızı birbirine olabildiğince yakın kılabiliriz. Bu şehrin genetiğinde, bu vardır. Bunu başarmakla kendimi yükümlü kılan bir belediye başkanı olmaya gayret ettim. Bundan sonraki yolculuğumuzda da vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz uygun gördüğünde ama aynı anlayışla, bu şehirdeki her insanı adaletle, her insanı eşit her insanı eşit hissedarlıkla bu şehrin bir insanı kabul edip, onlara hizmet etme yolunda kararlılıkla hizmetime devam etmek istemekteyim” dedi.

Ramazan aynın birleştirici rolüne dikkat çeken İmamoğlu, “Topluma olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin ilk şartı, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevebilmektir. Kendimizi nasıl görüyorsak, başkalarını da öyle görebilmeliyiz. Bilhassa, kamu gücünü ve kaynağını kullanan yöneticiler bu olgunluk içerisinde davranmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Kurum şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programında şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi.

Kurum, “Sizlerle bir araya gelmenin onurunu kıyaslayabileceğimiz başka bir buluşma yoktur.” diyerek konuşmasına başlayan Kurum, “İstiklal şehitlerimizin rüyası ve hedefi istiklaldi, istikbaldi. Tüm şehitlerimizin rüyası; annelerinin, babalarının, kardeşlerinin, arkadaşlarının, hülasa ait oldukları bu milletin daha huzurlu, daha güvenli bir geleceğe kavuşmasıydı. Şehitlerimizin rüyası bizim rüyamızdır. Şehitlerimizin hayalleri bizim hayallerimizdir. Ve bizim şehitlerimize bir borcumuz var. O borç, milletimize huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmektir. O borç, geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye’yi inşa etmektir” dedi.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu inanç grupları, Kurum şehit yakını ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu inanç grupları, Kurum şehit yakını ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu inanç grupları, Kurum şehit yakını ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.