İmamoğlu Davası Ertelendi

İmamoğlu Davası Ertelendi

ABONE OL
13:53 - 01/06/2022 13:53
İmamoğlu Davası Ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, 21 Eylül’e ertelendi.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, VOA Türkçe’ye erteleme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dava konusu sözlerin Yüksek Seçim Kurulu’na söylenmediğine ilişkin olarak ortaya sunduğumuz delillerin, mahkemece değerlendirilmesini talep ettik. Mahkeme ve iddia makamı bunu değerlendirecek ve sonrasında bir karar oluşturacak. Bu delillerin toplanması gerekiyor. Olumlu değerlendiriyorum” diye konuştu.

Erteleme kararının iyi bir gelişme olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin soruya ise Polat, “İyi bir gelişme çünkü esas hakkındaki mütalaadan sonra ortaya çıkan yeni durumlar var. Bunların değerlendirilmesi lazım. Mahkeme de bunu yapacak zannediyorum” yanıtını verdi.

Sözkonusu davada Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla yargılanan İmamoğlu’nun bugün açıklama yapması bekleniyor.

Bir önceki duruşmada savcı, İmamoğlu hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemişti.

İmamoğlu’nun davada 2 yıldan fazla cezaya çarptırılması halinde siyasi yasağa uğraması söz konusu olacak.

Siyasi uzmanlar ve CHP yetkilileri Ekrem İmamoğlu’na karşı açılan bu davayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimleri öncesi muhalefete karşı bir diğer baskı girişimi olarak yorumluyor.

Bir süre önce de Ekrem İmamoğlu’nun İBB seçimlerinde birlikte çalıştığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında yargı kararı açıklandı ve Kaftancıoğlu, yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla, 4 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaftancıoğlu, dün sabah saatlerinde önce Adliye’ye ardından da cezasının infazı işlemleri için Silivri Cezaevi’ne gitti. Kaftancıoğlu, cezası 5 yıldan az olduğu için hapis yatmadı, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıktı. Ancak Kaftancıoğlu her ne kadar hapis yatmayacak olsa da ceza aldığı 4 yıl 1 ay boyunca siyaset yapamayacak.

Bugün mahkemenin benzer bir şekilde siyaset yasağı içeren bir kararı Ekrem İmamoğlu için alıp almayacağı tartışılıyordu.

Hükümet sözkonusu davaların siyasi olduğu ve Erdoğan’ın etkisiyle kararlar aldığı iddialarına da yargının bağımsız olduğunu söyleyerek yanıt veriyor.

İBB’den davaya ilişkin olarak bu hafta yapılan açıklamada, amacın, yaklaşan seçimler öncesinde Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirerek onu seçim sürecinden çıkarmak olduğu ifade edildi.

Türkiye’de bazı kamuoyu araştırma şirketleri, Ekrem İmamoğlu’nun muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ın karşısına çıkması halinde seçimi rahat biçimde kazanacağını gösteren sonuçlar yayınlıyor.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak 25 yıl aradan sonra İBB’nin CHP’ye geçmesini sağlamıştı.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu Davası Ertelendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu Davası Ertelendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu Davası Ertelendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.