''İlk finalim olacak''

''İlk finalim olacak''

ABONE OL
14:56 - 16/06/2019 14:56
''İlk finalim olacak''
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
”İlk finalim olacak”

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’i eleyen Borussia Dortmund ilk finalist oldu.

İlk maçı 4-1 kazanmanın avantajıyla Santiago Bernabue Stadı’na çıkan Borussia Dortmund, rakibi Real Madrid’e 2-0 yenilmesine rağmen finale adını yazdıran takım oldu.

Stadı dolduran 70 bine yakın Real Madrid taraftarının “evet yapabilirsin” tezahüratlarıyla başlayan maçta ilk dakikalarda çok etkili olan ev sahibi takım, Sergio Ramos ve arkasından Mesut Özil ile rakip kalede yakaladığı net gol pozisyonlarını değerlendiremedi.
 
İyi organize olmuş Borussia Dortmund defansını geçemeyen Real Madrid, aradığı golü ilk yarıda bulamayınca takımlar, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
 
Maçın ikinci yarısı daha dengeli başlarken, Dortmund’un oyunu soğutma taktiği etkili oldu. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, ekibindeki skoru kabullenmiş havayı dağıtmak için 57. dakikada Kaka ve Benzema’yı oyuna soktu ve değişiklikler sonrası ev sahibi takım daha tehlikeli ataklarla rakip kaleye geldi.

Kontra ataklarla hücum yapan Borussia Dortmund ise en net gol pozisyonunu 62. dakikada İlkay ile yakaladı. Kaleci Diego Lopez ile karşı karşıya kalan Türk futbolcu topa çok kötü vurarak, önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

Karşılaşmanın “kırılma anı” ise 83. dakikada Benzema’nın attığı gol oldu. Real Madrid taraftarı, tekrar “evet yapabilirsin” tezahüratlarına başlarken, baskılı futbol 88. dakikada Sergio Ramos’un ayağından Real Madrid’e 2. golü de getirdi. Hakem Howard Webb tarafından oyunun sonuna 5 dakika eklenen maçta son saniyeye kadar turu getirecek 3. golü arayan Real Madrid, Borussia Dortmund defansını geçemeyince, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. 

Maç sonunda ev sahibi ekip futbolcularının üzüntüden, tur atlayan takım oyuncularının ise sevinçten ağladığı görüldü.

gundogan-dem-d.jpg

“Belki de devam etmem” 
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho,  maçın ardından İngiliz ITV televizyonu muhabirinin, “Gelecek sezon Real Madrid’de devam edecek misiniz” yönündeki sorusuna, “Belki hayır” cevabını verdi. 

Benzer bir soruya basın toplantısında da muhatap olan Mourinho, “Benim burada olup olmamam önemli değil. Önemli olan Madrid’in 10. Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanması” diye konuştu. 

İngiltere’ye geri dönme sinyali veren Portekizli teknik adam, ”İngiltere’de taraftar beni seviyor ve basın bana karşı adil çünkü beni bir temele dayanarak eleştiriyorlar. Bunun tersine İspanya’da birçok insan benden nefret ediyor” ifadesini kullandı. 

Real Madrid’e 3 yıldır Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynattığını bildiren Mourinho, ”Madrid, kupalardaki inandırıcılığını yeniden kazandı. Ama bu takım öylesine veya benim getirdiğim felsefeyle yaşayan bir takım değil. 10. kupanın da geleceğine eminim. Eğer benimle olursa çok iyi, yok bensiz olursa aynı şekilde kutlayacağım çünkü bulunduğum her takıma karşı sevgim var” yorumunu yaptı.
”Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalim olacak.” 
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’i eleyerek finale kalan Borussia Dortmund takımının Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan, “Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalim olacak. İnşallah bütün Türkiye finalde bizi destekleyecek” dedi.

gundogan-dem-c.jpgİlkay Gündoğan, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Borussia Dortmund ailesi olarak çok mutluyuz. Bizim için gerçekten inanılmaz şekilde pozitif geçen bir maç oldu” ifadesini kullandı.

Özellikle son dakikaların çok heyecanlı olduğuna işaret eden İlkay Gündoğan,

“2-0 geriye düştük ama ondan önce 3-4 net pozisyon yakaladık. Benim de kaçırdığım yüzde 100’lük bir gol vardı. ve kaçırdığım gol için özür dilemek istiyorum. Ama sonuçta finale yükseldik. Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalim olacak. Gerçekten de çok gurur verici bir şey. İnşallah bütün Türkiye finalde bizi destekleyecek” diye konuştu.

Finalde Bayern Münich’in rakipleri olması durumunda, bunun kendilerine avantaj sağlamayacağını savunan 22 yaşındaki futbolcu, şöyle devam etti:

“Final tek maç ve en az 90 dakika. Uzatmalar olursa 120 de olabilir. Çok heyecanlı olacağını düşünüyorum. Elimizden gelen her şeyi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Sonuçta rakibimiz yüzde 100 belli değil. Çok avantajlı bir skora sahip olsa da Bayern Münich’in Barcelona ile yapacağı maçın çok zor olacağını, son sözün henüz konuşulmadığını düşünüyorum. Ama bütün Almanya olarak Bayern Münich’in finale yükselmesini isteriz. Öyle olursa bir Alman finali olur ve kupa her durumda Almanya’ya gelir. Ama inşallah kupayı biz kaldırırız.”
ha-ber.com
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.