“İlçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceğimiz propagandası yalan”

“İlçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceğimiz propagandası yalan”

ABONE OL
20:45 - 11/03/2024 20:45
“İlçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceğimiz propagandası yalan”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seçim gezileri kapsamında Şanlıurfa’da bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Birecik ilçesinde partililerle biraraya geldi.

İlçede yaşanan sorunlara değinen Hatimoğulları, son günlerde dile getirilen ‘DEM Parti’nin bazı yerlerde adaylarını çekeceği’ iddialarına değindi.

Bu iddiaların yalan olduğunu dile getiren Hatimoğulları, “Bazı bölgelerde diyorlar ki ‘DEM Parti ilçelerde kimi partilerin lehine çekilebilir’. Bu külliyen yalan bir propagandadır. Bu propagandaya hiç kimse inanmasın. DEM Parti, adayı olan her yerde, zaferle taçlandırmak üzere çalışmalarını sürdürecek, yoluna devam edecek. Adaylarımız sizlere emanet” dedi.

Hatimoğulları, adresi Şanlıurfa’da olup başka yerde yaşayanlara da çağrı yaparak, oy kullanmalarını istedi.

Seçmen kaydırma iddialarına yanıt veren Hatimoğulları, “AKP iktidarı birçok yere seçmen kaydırmış. Seçmen kaydırmasına karşı bizler de elbette çalışmalarımızı yürütüyoruz. Oyu burada olduğu halde dışarıda olan eş dost akraba kimimiz varsa onları aramanızı rica ediyoruz. En yakın DEM Parti örgütüne gitsinler. Biz onların buraya gelip oy kullanmalarını sağlayacağız. Taşınmalarını bizler sağlayacağız” diye konuştu.

Hatimoğulları ayrıca, kanaat önderlerinden bugüne kadar oy vermeyen ailelere ulaşıp, ikna etmelerini istedi.

“Onların son seçimi olacak çünkü Türkiye halkları, Kürtler onları sandığa gömecek”

Bitlis’te seçim çalışmalarını sürdüren diğer Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu seçim son seçimim olacak” sözlerine değindi.

Erdoğan’ın defalarca aynı sözleri kullandığını hatırlatan Bakırhan, son açıklamasının da inandırıcı olmadığını savundu.

İktidarı sandıkla göndereceklerini ifade eden Bakırhan, şunları söyledi: “Türkiye’de 86 milyonun neredeyse yarısı açlık sınırının altında yaşıyor. 22 yıldır bu ülkeyi yönetenler hala 5 yıl sonrasının hesabını yapıyor. Erdoğan 2009’da, 2012’de, 2014’te, 2019’da “son seçimim” demişti, şimdi de 2024’te diyor. Bu koltukçular, koltuğa yapışıp kalanlar yaşamlarının son dakikasına kadar o koltuğu terk etmek istemeyecekler. Evet, onların son seçimi olacak ama nasıl? Türkiye halkları, Kürtler onları sandığa gömecek ve biz onları göndereceğiz.”

Tarım Bakanı’na tepki: “Terörist babandır”

Bakırhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı da eleştirdi. Yumaklı Şubat ayındaki bir konuşmasında, “Terör unsurlarının sızdığı DEM’li siyasetlere milletimizin tahammülü yok” demişti.

Bakırhan, Yumaklı’nın partisine yönelik ‘terörist’ göndermesine tepki göstererek, “Burası Türkiye, tabii gariplikler ülkesi. Her gün şaşırarak izliyoruz. Tarım Bakanı, ‘Niye gıdaların fiyatları yükseliyor?’ sorusunun cevabını vermek yerine diyor ki ‘DEM Parti teröristtir, Kürtler teröristtir’. Yahu kardeşim senin işin çayın, ekmeğin, unun, yağın, şekerin fiyatını düşürmektir. Senin işin Türkiye’de tarımın, hayvancılığın, üretimin arttırılması için gerekli olan projeleri sunmaktır. Bunları yapmıyor, diyor ‘Kürtler terörist’. Terörist sensin, senin babandır” diye konuştu.

“İsrail limanlarına en fazla mal indiren Türkiye’dir”

Bitlis’in ardından Muş’a geçen Bakırhan, burada da partililere seslendi.

Bakırhan AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un söylediği ve tartışmalara neden olan “İstanbul’u kazanırsak Gazze kazanır” sözlerini gündeme getirdi.

Türkiye’nin İsrail limanlarına en fazla mal indiren ülke olduğunu öne süren Bakırhan, “AKP ‘Kazanırsak Gazze kazanır’ diyor. Yalancılar, timsah gözyaşı dökenler, madem Gazze halkının yanındasınız, size soruyorum, İsrail’e en fazla gıda, yaş sebze meyve ticaretini yapan ülke hangisidir? Türkiye. İsrail’in Gazze’de gençleri öldüren silahlarının çeliği, demiri nereden gidiyor? Türkiye’den. Şu anda konuştuğumuz saatte keşke bir kamera olsaydı İsrail limanlarına baksaydı, en fazla mal indiren ülke hangisi? Türkiye, bunların çocuklarının gemileri. Muş’a geliyor inançlı, ibadetine dinine düşkün insanlara ‘Filistin sevinecek, Gazze sevinecek’ diyor. Bunlar dinimizi, dilimizi, inancımızı sömüren bir iktidardır” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen “İlçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceğimiz propagandası yalan” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İlçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceğimiz propagandası yalan” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İlçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceğimiz propagandası yalan” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.