İki Hamas üyesi Kudüs’te otobüs durağına ateş açtı: 3 ölü

İki Hamas üyesi Kudüs’te otobüs durağına ateş açtı: 3 ölü

ABONE OL
20:13 - 30/11/2023 20:13
İki Hamas üyesi Kudüs’te otobüs durağına ateş açtı: 3 ölü
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Polis tarafından yapılan açıklamada, “Teröristler sabah olay yerine otomobille, yanlarında bir M-16 tüfeği ve bir tabancayla geldi. Olay yerinde öldürülmeden önce sivillere ateş etmeye başladılar” denildi.

İki kardeşin üyesi olduğunu doğrulayan Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’deki askeri harekatına atıfta bulunularak, “Operasyon, işgalciler tarafından işlenen benzeri görülmemiş suçlara yönelik doğal bir tepki olarak doğdu” denildi.

Reuters’ın incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde saldırı anı tespit edildi. Görüntülere göre beyaz bir otomobil kalabalık bir otobüs durağının yanında durdu. Silahlı iki kişi araçtan indi ve kaçışan insanların içine koştu. Kısa süre sonra Filistinli saldırganlar vuruldu.

İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, sosyal medya platformu X’te, “Bu saldırı, vatandaşlarımızı tehdit eden ve ölüm saçan terörizme karşı güç ve kararlılıkla savaşmaya devam etme taahhüdümüzün yeni bir kanıtıdır” mesajını paylaştı.

Sabah işe gidenlerin bulunduğu alana çok sayıda acil yardım personeli ve güvenlik kuvveti intikal etti. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, saldırının olduğu noktada, “Bu olay bir kez daha zafiyet göstermememiz gerektiğini, Hamas’la sadece tüfek dürbününden, sadece savaşarak konuşmamız gerektiğini kanıtlıyor” şeklinde konuştu.

Ben-Gvir, İsrail’in vatandaşlarına silah ruhsatı vermek için kuralları gevşetme politikasını sürdüreceğini de söyledi.

Öte yandan İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da iki askerin, bir otomobilin bir kontrol noktasına dalması sonucu yaralandığını, olay yerindeki askerlerin “saldırganı vurduğunu ve etkisiz hale getirdiğini” açıkladı. Filistin tarafından olaya ilişkin açıklama gelmedi.

VOA tarafından geçilen İki Hamas üyesi Kudüs’te otobüs durağına ateş açtı: 3 ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İki Hamas üyesi Kudüs’te otobüs durağına ateş açtı: 3 ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İki Hamas üyesi Kudüs’te otobüs durağına ateş açtı: 3 ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.