İç Güvenlik Başkanı “Vatana İhanetten” Görevden Alındı

İç Güvenlik Başkanı “Vatana İhanetten” Görevden Alındı

ABONE OL
09:40 - 18/07/2022 09:40
İç Güvenlik Başkanı “Vatana İhanetten” Görevden Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’da Rusya ile işbirliği yaparak vatana ihanet ettikleri gerekçesiyle ülkenin iç güvenlik servisi başkanı ile bir başsavcısı görevden alındı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile işbirliği ve vatana ihanet iddiasıyla açılan yüzlerce davayı gerekçe göstererek, ülkenin iç güvenlik servisi başkanı Ivan Bakanov ve başsavcısı Irina Venediktova’yı görevden aldı.

Zelenski, iç güvenlik servisi ve savcılıktan 60’tan fazla yetkilinin Rus işgali altındaki topraklarda Ukrayna aleyhine çalıştığını ve kolluk kuvvetleri yetkilileri hakkında 651 vatana ihanet ve işbirliği davası açıldığını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, “Devletin ulusal güvenliğinin temellerine karşı işlenen bu tür suçların her birine gerekli yanıt verilecektir” dedi.

Ulusa sesleniş konuşmasında Zelenski ayrıca, 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım bölgesini denetleyen eski istihbarat başkanının vatana ihanet şüphesiyle tutuklanmasına dikkat çekti.

Bu arada Rusya’nın Ukrayna’nın güney ve doğusundaki saldırıları devam ediyor.

Zelenski, Rusya’nın saldırılarında bugüne kadar 3 binden fazla
seyir füzesi kullandığını ve şu ana kadar topçu ile diğer saldırıların sayısını tespit etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Ukrayna’da geçen hafta Vinnytsia kentine düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden 24 kişi arasında bulunan 4 yaşındaki Liza Dimitrieva’nın cenaze töreni dün yapıldı. Cenazeye kentin sakinleri ve çok sayıda Ukraynalı katıldı.

Diğer yandan Zelenski, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile telefonda görüştü.

Zelenski görüşmede Trudeau’ya Kanada’nın Rus boru hattı için tasarlanan bir gaz türbinini iade etme kararını Ukraynalıların asla kabul etmeyeceğini çünkü bunun yaptırımların ihlalini teşvik etmek olacağını ve diğer ülkelerin de benzer kararlar alabileceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen İç Güvenlik Başkanı “Vatana İhanetten” Görevden Alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İç Güvenlik Başkanı “Vatana İhanetten” Görevden Alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İç Güvenlik Başkanı “Vatana İhanetten” Görevden Alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.