İBB’den Çocuklara İnternette Spor Eğitimi

İBB’den Çocuklara İnternette Spor Eğitimi

ABONE OL
15:53 - 25/01/2021 15:53
İBB’den Çocuklara İnternette Spor Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, Corona virüsü salgını sürecinde evde kalan çocuklara sosyal medya aracılığıyla spor eğitimi veriyor.

Çevrimiçi gerçekleştirilen evde egzersiz eğitimi ile çocukların motivasyonunun arttırılması, fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması ve eğlenceli bir ortamda çalışmaları amaçlanıyor.

Uzmanların hazırladığı özel programlarla, çocukların bilişsel, duyusal ve psikomotor becerileri geliştirilirken aynı zamanda aktif, mutlu ve sağlıklı olmaları hedefleniyor.

“Çocuklarımızın bu zor dönemde hareketli olmalarını sağlamaya çalışıyoruz”

Projelerini VOA Türkçe’ye değerlendiren spor eğitmeni Melis Yalçınkaya, “Çocuklarımızın evde kaldığı bu dönemde daha aktif ve haraketli olabilmeleri için onların bilişsel, duyusal ve sosyal gelişimlerini egzersizlerimizle destekliyoruz. Bu egzersizlerimizin içeriği; denge egzersizi, koordinasyon egzersizi, beyin egzersizi, aerobik ve tabi ki bunların başında ve sonunda olmazsa olmazımız ısınma ve soğuma egzersizleri bulunmaktadır. Ayrıca çocuklarımıza daha faydalı bilgiler verebilmek adına aralara ilginç bilgiler ve bilmeceler de sıkıştırdık. Çocuklarımız canlı yayınlara katılamazsa sosyal medya üzerinden geçmiş videolarımızı izleyebiliyorlar” dedi.

“Hedefimiz tüm Türkiye’ye ulaşarak programımızı iki katına çıkarmak”

Beklentilerinin üzerinde ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden eğitmen koçu Kemal Yıldırım da “Canlı olarak yayınlanan programlarımızda sadece İstanbullu çocuklara değil tüm Türkiye’ye ulaşmak istiyoruz. Bununla alakalı çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Bu ilgi bizi daha da motive ediyor. Aktif çocuklarla evde egzersiz programımızda hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz doğrultusunda hafta sonları yapmış olduğumuz çalışmaları iki katına çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

12 Aralık’ta başlayan çevrimiçi dersler, cumartesi ve pazar günleri saat 11.00-11.35 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

VOA tarafından geçilen İBB’den Çocuklara İnternette Spor Eğitimi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İBB’den Çocuklara İnternette Spor Eğitimi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İBB’den Çocuklara İnternette Spor Eğitimi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.