Hükümetin kısmen kapanması son anda önlendi

Hükümetin kısmen kapanması son anda önlendi

ABONE OL
13:21 - 09/03/2024 13:21
Hükümetin kısmen kapanması son anda önlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de Kongre, hükümetin kısmen kapanmasını önlemek için söz konusu bütçe paketini, sürenin dolmasından kısa süre önce onayladı.

Senato, bütçesi 467,5 milyar doları bulan altı yasa tasarısını onayladı. Bu rakam, hükümetin yaklaşık yüzde 30’una kaynak sağlandığı anlamına geliyor.

ABD’de çeşitli federal dairelerin bütçeleri periyodik olarak Kongre’de onaylanıyor. Kongre’de uzlaşı sağlanamazsa hükümet kısmen kapanıyor.

Bütçe kabul edildi ancak bazı Cumhuriyetçiler tasarruf tedbirlerinin federal harcamaları kısmak için yeterli olmadığı gerekçesiyle pakete karşı çıktı.

Cumhuriyetçiler ayrıca yasa tasarılarında güney sınırındaki sığınmacı akınına yönelik daha güçlü önlemler olmasını talep etti.

Hükümetin kapanmasını önleyen Senato’daki oylamada sonuç 22’ye karşı 75 oldu.

Partilerüstü uzlaşı, Başkan Biden’ın Kongre liderlerini Beyaz Saray’da ağırlamasından bir gün sonra geldi.

Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi ve üst kanadı Senato müzakerecileri uzlaşma sağladı.

Eğer bir uzlaşı sağlanamasaydı federal devlet dairelerinin yaklaşık 20’si Cumartesi gününün ilk dakikasından itibaren kaynaksız kalacaktı.

Harcama yasa tasarıları Kongre’nin iki kanadında onaylandıktan sonra Başkan Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe giriyor.

Son 40 yılda ABD’de 10 defa hükümet kapandı.

Diğer önemli kalemlerde bir sonraki bütçe takvimi 22 Mart’ta sona eriyor. Bu da Kongre’yi bekleyen yeni bir kapanma riski anlamına geliyor.

Kongre bu tarihe kadar, İç Güvenlik Bakanlığı ve Pentagon’un bütçesi üzerinde uzlaşmak durumunda.

VOA tarafından geçilen Hükümetin kısmen kapanması son anda önlendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hükümetin kısmen kapanması son anda önlendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hükümetin kısmen kapanması son anda önlendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.