HÜDA PAR Genel Başkanı “Aksa Tufanı’na destek” mitinginde Hamas üniformalı kişilerle sahneye çıktı

HÜDA PAR Genel Başkanı “Aksa Tufanı’na destek” mitinginde Hamas üniformalı kişilerle sahneye çıktı

ABONE OL
23:27 - 12/11/2023 23:27
HÜDA PAR Genel Başkanı “Aksa Tufanı’na destek” mitinginde Hamas üniformalı kişilerle sahneye çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HÜDA PAR Batman’da Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı ve “Aksa Tufanı” adını verdiği saldırılara destek mitingi düzenledi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu mitingde sahneye Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın üniformasını giyen kişilerle çıktı.

Arkasında Hamas militanı kıyafeti giymiş ve yüzü maskeli iki kişiyle sahneye çıkan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, dün Suudi Arabistan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Ortak Zirvesi’ni gündeme getirdi.

Yapıcıoğlu sonuç bildirgesinde “Filistin halkının tek meşru temsilcisinin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) olduğu’” vurgusu yaptığı gerekçesiyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nı eleştirdi.

Zirvenin sonuç bildirgesi taslağında, Batı Şeria’nın yönetimini elinde bulunduran Filistin Kurtuluş Örgütü, Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak 1olarak nitelenmişti.

Bildirgede tüm tarafların ulusal ortaklık aracılığıyla FKÖ çatısı altında bir araya gelmesi çağrısı yapılmıştı. Taslakta Gazze’de ateşkes çağrısı yapılmış, Suudi Arabistan liderliğinde İsrail ve Filistinliler arasında iki devletli çözüme varılmasına yönelik öneriye de atıfta bulunulmuştu.

“İslam ülkeleri İsrail’le saldırıları durdurana kadar ilişkileri kessin” çağrısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu İslam ülkelerini “İsrail’e karşı güçlerini birleştirme” ve İsrail’le saldırıları durdurana kadar ilişkilerini kesme çağrısı yaptı.

Yapıcıoğlu konuşmasının devamında Arap ülkelerinin çoğunun İsrail’le ilişkilerinin iyi olduğuna değinerek bu ülkelerin liderlerinin koltuklarını kaybetme korkusu içinde olduğunu öne sürdü.

Hamas üniformalarına tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda HÜDA PAR mitingi sırasında Hamas üniformalı kişilerin sahneye çıkmasına tepki gösterdi.

Özdağ, “HÜDA-PAR mitinginde yapılan suç. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz” dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda soruşturma açılması gerektiğini yazdı; “Türkiye sizin radikal terör örgütlerini meşrulaştırma yeriniz değil!” ifadelerini kullandı.

Hamas ABD ve AB’nin terör örgütü listesinde

AB, ABD ve İsrail’in terör örgütü listesinde bulunan Hamas, 7 Ekim’de Gazze’den sınırın ötesine yüzlerce silahlı adam göndererek, aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 1400 kişiyi öldürdü.

İsrailli yetkililere göre Hamas’ın elinde 230’dan fazla da rehine var. Katar’ın arabuluculuğunda yapılan temaslar sonucu Hamas 4 rehineyi serbest bırakmıştı.

İsrail saldırılara misilleme olarak o günden bu yana Gazze’yi hem havadan hem de karadan hedef alıyor.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 4 bin 506’sı çocuk en az 11 bin 78 Filistinli’nin öldüğünü belirtiyor.

İsrail Hamas’ın Gazze Şeridi’nde sivilleri canlı kalkan; hastaneleri de komuta merkezi olarak kullandığını söylüyor. Hamas ise bu iddiayı reddediyor.

VOA tarafından geçilen HÜDA PAR Genel Başkanı “Aksa Tufanı’na destek” mitinginde Hamas üniformalı kişilerle sahneye çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HÜDA PAR Genel Başkanı “Aksa Tufanı’na destek” mitinginde Hamas üniformalı kişilerle sahneye çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HÜDA PAR Genel Başkanı “Aksa Tufanı’na destek” mitinginde Hamas üniformalı kişilerle sahneye çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.