HÜDA PAR Batman adayı Ramanlı’dan Kürt tarihi enstitüsü ve kadınlar için pazar vaadi

HÜDA PAR Batman adayı Ramanlı’dan Kürt tarihi enstitüsü ve kadınlar için pazar vaadi

ABONE OL
11:12 - 18/03/2024 11:12
HÜDA PAR Batman adayı Ramanlı’dan Kürt tarihi enstitüsü ve kadınlar için pazar vaadi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HÜDA PAR’ın Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı seçilmesi halinde Kürt tarihinin öğretilmesi için bir enstitü kuracağını, kadınlar için pazar ve Kürtçe kreş açacağını söyledi.

Son dönemlerde DEM Parti ile temasları tartışılan Ramanlı, “Ben ailemden çok fazla kayıp verdim bunun acısını hiç ilgisi olmayan bir siyasi partiye yönlendirmemin anlamı var mı?” diye sordu.

Geçen yılki milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakına katılması uzun süre tartışılan HÜDA PAR yerel seçimlerde de belediye başkan adaylarıyla gündemde.

Özellikle Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, adı en çok öne çıkan aday. Ramanlı’nın seçim çalışmaları sırasında DEM Parti seçim bürosunu ziyaret etmesi, DEM Parti adayı Mehdi Öztüzün ile birlikte maç izlediği fotoğrafın paylaşılması uzun süre tartışıldı.

Ramanlı, bir gününü takip eden VAO Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Projelerini anlatan Ramanlı, söze “disiplinle” başladı. Kamu çalışanlarının disiplinli olması gerektiğine dikkat çeken Ramanlı, kent alt yapısı için birçok proje hazırladığını dile getirdi. Ramanlı altyapının ardından kültürel çalışmalara ağırlık vereceğini söyledi.

Ramanlı, Kürtçe kreşler açarak hem çocuklara anadillerini öğreteceklerini hem de atama bekleyen Kürtçe öğretmenleri istihdam edeceklerini de ifade etti.

Çocuklara din eğitimi de vereceklerini belirten Ramanlı’nın en dikkat çekici projesi Kürt tarihi enstitüsü oldu.

Ramanlı, Said-i Nursi’nin adına ‘Bediüzzaman Enstitüsü’ kuracaklarını dile getirerek, “Bediüzzaman enstitüsü çerçevesinde ilk sahabemiz Caban el Kürdi’den Selahattin’i Kürdi’ye, oradan Şeyh Ubeydullah Nehri’den, Mahmut Berzenci’ye, oradan Şeyh Said’den Molla Mustafa Barzani’ye kadar Kürt tarihinin yetiştirmiş olduğu lider şahsiyetleri, gençlerimizle, halkımızla buluşturacağız. Onları tanımaları ve sevmelerini sağlayacağız. Bununla beraber Kürt edebiyatının öncülerini halkımızla buluşturacağız. Kürtler nasıl bir tarihten geldiklerini? Nasıl bir medeniyet havzasında yetiştiklerini bilsinler istiyoruz. Maalesef bugün toplumumuzda bunu bilen insan sayısı parmakla sayılacak kadar azdır” dedi.

Çocuklar için kreş kadınlar için özel yaşam alanları vaadi

Ramanlı’nın üyesi olduğu HÜDA PAR, kadınları toplumsal hayattan ayıran bir yerde durmakla eleştirilebiliyor.

Ramanlı seçilmesi halinde kadınların rahat nefes alabileceği ortamlar oluşturacaklarını söylüyor, “Her mahallede komşularıyla, eşle, dostla ahbapla oturabilecekleri, çocuklarını da yanlarında bulundurabilecekleri, hatta eğer mümkünse çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri kreşler yoluyla kadınların sadece kendilerine vakit ayırabilecekleri tesisler oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla kendi emeğini pazara götürebileceği özel pazarlar kadınlara özgü pazarlar, meslek edinebileceği sanat, kültür faaliyetlerinde bulunabilecekleri alanlar oluşturacağız ki kadınlarımız biraz da rahat nefes alabilsinler” diye ekliyor.

“Ne Ankara’nın ne Kandil’in kayyumu”

Ramanlı seçilmesi halinde görevi kayyumdan devralacak.

Kayyum uygulamasının doğru olmadığını vurgulayan Ramanlı, “DEM Parti gibi geçmiş partililerinin hizmet konusunda çok ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Yani hizmet anlayışı itibariyle toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyen bir anlayış içerisinde olduklarını herkes kabul ediyor. Kendileri de kabul ediyor ama bunun çözümü halkın iradesine kayyum atamak olmamalı. Bir ölçüde BDP belediyelerinin HDP belediyelerinin de aslında Kandil kayyumunca yönetildiği gerçeğini unutmadan bunları söylüyorum. Neticede halkın iradesine hiçbir suretle bir müdahalenin olmaması gerekiyor” diye konuştu.

Bilinen HÜDA PAR’lı profiline uymayan aday

Ramanlı için sık sık bilinen HÜDA PAR’lı profiline uymayan bir isim olduğu yorumu yapılıyor. Ramanlı bu şekilde anılmasını “Bizim de suçumuz var, toplumumuzun da suçu var çünkü bizi gerçekten tanımıyorlar” yorumunu yaptı.

Herkesin kafasında kendileri dışında oluşturulmuş bir HÜDA PAR imajı olduğunu söyleyen Ramanlı, “İnsanlar bu imajı tek doğru, tek gerçek kabul ediyor. O zihnindeki HÜDA PAR imajına uymayan benim gibi başka arkadaşım gibi siyasi aktörleri de HÜDA PAR’ın dışında tutuyor. Yani şunu demiyor ya benim zihnimde ki HÜDA PAR algısı aslında yanlış diyemiyor. Çünkü o bir önyargı onu kırmak çok zor. Ondan sonra işin kolayına kaçıyor. Serkan HÜDA-PAR’dan farklı diyor” dedi.

DEM Parti ile temaslar

Ramanlı’nın seçim çalışmaları sırasında DEM Parti’nin seçim bürosunu da ziyaret etti. Bu ziyaret özellikle sosyal medyada çok tartışıldı. Ramanlı ziyaretin ilk olmadığını belirtirken, HÜDA PAR’ın son seçimlerde çok konuşulması nedeniyle ziyaretlerin dikkat çektiğini söyledi.

Partinin açılışına dönemin Kürt siyasetinin partisi Demokratik Bölgeler Partisi’nin de davet ettiklerini hatırlatan Ramanlı şöyle konuştu: “Bizden yana görüşme anlamında bir sıkıntı yok. Biz herkesle görüşüyoruz ve herkese de kapımız açıktır. Bunu her zaman söyledik ama ilk kez oluyormuş gibi anlaşılıyor ilk kez değil. Bizim anlayışımız şu olur, biz partiler olarak siyasi rakipler olabiliriz ama biz birbirimizin düşmanı değiliz. Siyaset insanları mümkün mertebe yakınlaştırmakla mükellef bizi birbirimizden ayıran, bizi birbirimize düşman eden siyasetin bize bir faydası yoktur. Ondan şiddetle kaçınmamız gerekiyor.”

“Ben ailemden çok fazla kayıp verdim bunun acısını hiç ilgisi olmayan bir siyasi partiye yönlendirmemin anlamı var mı?”

HÜDA PAR ve Kürt siyaseti arasında yıllardır süren gerilime de değinen Ramanlı, “Bizim artık düşmanlaştırmaya, kutuplaştırmaya dönük siyaseti reddetmemiz gerekiyor. Bizim buna ihtiyacımız bu bölgede. Ben ailemden çok fazla kayıp verdim. Bunun acısını hiç ilgisi olmayan bir siyasi partiye yönlendirmem bir anlamı var mı?”

DEM Parti’ye çağrı

Ramanlı ile fotoğrafı sosyal medyada çıkan DEM Parti Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün, tepkiler üzerine partiden ihraç edildi. Öztüzün’e haksızlık yapıldığını dile getiren Ramanlı, DEM Parti’ye Öztüzün’le ilgili karardan dönülmesi çağrısı yaptı. Ramanlı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kendi siyasi çizgisinde 40 yıldır istikrarlı bir şekilde yürüyen bir insan. Siyasi görüşlerimiz, partilerimiz birbirinden uzak ama biz birlikte aynı Baro çatısı altında meslek icra ettik. Mehdi Bey’n barışçı yaklaşımı, yoksullarla dayanışma isteği dün de böyleydi bugün de böyle çizgisinde bir farklılık yok ve üstelik ön seçimde halkın seçtiği bir belediye başkan adayı. Bu muameleyi hak etmiyordu.”

VOA tarafından geçilen HÜDA PAR Batman adayı Ramanlı’dan Kürt tarihi enstitüsü ve kadınlar için pazar vaadi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HÜDA PAR Batman adayı Ramanlı’dan Kürt tarihi enstitüsü ve kadınlar için pazar vaadi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HÜDA PAR Batman adayı Ramanlı’dan Kürt tarihi enstitüsü ve kadınlar için pazar vaadi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.