HTBB YENi TÜZÜĞÜYLE “YOLA DEVAM” DEDİ

HTBB YENi TÜZÜĞÜYLE “YOLA DEVAM” DEDİ

ABONE OL
20:29 - 28/09/2020 20:29
HTBB YENi TÜZÜĞÜYLE “YOLA DEVAM” DEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg
Fotoğraflar: Kadir Taçgın

Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) Hamburg’un Steindamm adresinde bulunan Öz Urfa Restoranda yaptığı 7’inci “Olağanüstü Tüzük Kurultayı” toplantısında, yeni tüzüğü kabul ederek, boş olan Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelik seçimlerini gerçekleştirdi.

Hamburg’un duayen gazetecilerinden ve Almanya’da ilk yerel gazetelerin den biri olan ve geçmişte Pazar Postasını çıkartmış olan Hüseyin Murat Dörtyol’un da katıldığı toplantı son derece üretken ve keyifli bir ortamda geçti.

Başkan Emin Sağlık’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Bremen’den gazeteci Mehmet Uzun, 40 yıla yakın bir süre Hürriyet gazetesinde muhabir ve temsilcilik yapan ve 86 yaşında hayata gözlerini yuman, gazeteci Recep Seplin’in ölümüyle ilgili bilgi verdi. Recep Seplin’in anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, hep birlikte kahvaltıya geçildi.

YÖNETİM KURULU ORGANLARININ YAPISI GÜÇLENDİRİLDİ

HTBB başkan yardımcısı Oya Pervin Pelit ve Ali Akdemir’in yönettiği kahvaltılı üye toplantısında, gündem maddelerine ilişkin konular üyelerin görüşüne sunuldu. Sayman Levent Danık’ın mali durumla, Ali Akdemir’in tüzükle ilgili yaptığı araştırma sonuçlarını açıklamalarının sonra, olağanüstü genel kurulu yönetmek üzere Divan Heyeti oluşturulmasına geçildi.

Mehmet Atak ve Emin Sağlık’ın önermeleriyle, Mesut Sipahi tüm üyelerin oy birliğiyle, divan başkanı olurken, yardımcılığına Mehmet Atak ve Bekir Tanrıkulu oy birliğiyle seçildi.   Divan heyeti genel kurul toplantısının yapılabilmesi için gerekli olan yeterli üye sayısının salonda olduğunun tespit etti.  Toplantıda HTBB’nin   39 üyesinin,  22’sinin  hazır bulunduğu görüldü.

DİVAN HEYETİ MESUT SİPAHİ,  MEHMET ATAK VE BEKİR TANRIKULU’NDAN OLUŞTU

Bugüne kadar Hamburg ‘ta birçok sivil-toplum kuruluşunun genel kurullarını engin deneyim ve tecrübesiyle başarıyla yöneten, eski TGH başkanı Mesut Sipahi oluşturulan gündem maddelerini üyelerin onayına sundu. Gündemin üyeler tarafından kabulünden sonra, dernek üyesi Kemal Doğan tarafından hazırlanan yeni tüzük taslağı, yine kendisi tarafından toplantıda sözlü olarak üyelere okunarak, tüzük maddeleri üzerine görüşmelere geçildi.

Yeni hazırlanan taslak tüzük üzerine üyelerin görüş ve düşüncelerini açıklamalarının ardından oylamaya geçildi. Yapılan açık oylama sonucu yeni tüzük taslağı, 1 çekimser oya karşın, 21 üyenin lehte oy vermesiyle kabul edildi.

Yeni tüzüğün kabul edilmesinden sonra, boşta olan 2 kişilik Yönetim Kurulu asil üyeliğine Ali Akdemir 20 oy, Hurşit Köse 15 oy alarak seçildi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise, Bremen’den Mehmet Uzun ve Alev Tan seçildiler. Yapılan Denetleme kurulu yedek üyeliğine ise Fatoş Balkaş seçildi.

Hurşit Köse’nin, kasım ayında Türkiye’ye yapılması planlanan 6’ncı tanıtım ve kültür gezisiyle ilgili bilgi verdi. Dilek ve temenniler bölümünde HTBB üyeleri, değişik konulara ilişkin görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.