Hong Kong turizmini dördüncü dalga vurdu

Hong Kong turizmini dördüncü dalga vurdu

ABONE OL
10:03 - 01/12/2020 10:03
Hong Kong turizmini dördüncü dalga vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yetkililerin tek umudu korona aşısı.

Hong Kong’un iyice hırpalanmış turizm sektörüne bir darbe daha: Şehrin en büyük tur operatörlerinden ikisi hızla kötüleşen koronavirüs salgını sırasında ayakta kalmak için çalışanlarının en az yüzde 20’sini işten çıkardıklarını açıkladılar.

Hong Kong’un en büyük acentelerinden biri olan Wing On Travel, personelinin beşte biri olan 120 çalışanı işten çıkarırken, çalışanlarının geri kalanı ücretsiz izinle kalacağını bildirdi.

Aynı şekilde Arrow Seyahat Acentesi de 1 Aralık’ta çalışanlarının yüzde 30’unu azaltmayı planladığını bildirdi.

Causeway Körfezi’ndeki Hang Lung Center’daki Wing On seyahat acentesinin bir şubesi, koronavirüs nedeniyle Eylül ayında kapatılmıştı.

Hükümetin altı aylık 81 milyar HK $ ‘lık (10.3 milyar ABD $) İstihdam Destek Programı sübvansiyonunun Pazartesi günü sona ermesinden hemen önce turizm şirketleri Covid-19’un dördüncü dalgasının tam ortasında belirsizliğe düştüler ve personeli işten çıkarmak zorunda kaldılar.

Hong Kong’lu turizmciler “Maaş sübvansiyonu programı sona erdikten sonra personel giderleri maliyetleri dayanılmaz hale geldi; uzun vadeli ayakta kalmak için operasyonları yeniden yapılandırmaktan başka seçeneğimiz kalmadı” dediler.

Sektörün önümüzdeki altı ay veya daha uzun bir süre için karamsar, bir aşı kullanıma sunulmadan önce, sektörün yeniden canlanacağı beklenmiyor.

Pazartesi günü, Hong Kong İcra Kurulu Başkanı Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, tüm yerel turların askıya alınması da dahil olmak üzere yeni bir sosyal mesafe kuralları dalgasının sıkılaştırılacağını açıkladı.

Turizm komisyonu üyesi milletvekili Yiu Si-wing, hükümeti acil olarak turizmcilere cankurtaran halatı atmasını talep etti.

Si-Wing, hükümete seslenerek “Turizm Hong Kong’un gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 4’ünü üreten ve yaklaşık 260.000 kişiyi istihdam eden bir Hong Kong temel endüstrisidir“ dedi.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Hong Kong turizmini dördüncü dalga vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hong Kong turizmini dördüncü dalga vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hong Kong turizmini dördüncü dalga vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.