Hizbullah’ın insansız hava aracını düşürmesinin ardından İsrail Lübnan’ın doğusuna saldırı düzenledi

Hizbullah’ın insansız hava aracını düşürmesinin ardından İsrail Lübnan’ın doğusuna saldırı düzenledi

ABONE OL
14:46 - 07/04/2024 14:46
Hizbullah’ın insansız hava aracını düşürmesinin ardından İsrail Lübnan’ın doğusuna saldırı düzenledi
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İnsansız hava aracı (İHA) Hizbullah tarafından düşürülen İsrail, bugün erken saatlerde Lübnan’ın doğusuna düzenlediği hava saldırısında, bu silahlı gruba ait olduğunu söylediği altyapı tesislerini vurdu.

İsrail ordusu savaş uçaklarının doğudaki Baalbek kentinde Hizbullah’a ait bir askeri kompleksi ve diğer üç altyapı tesisini vurduğunu açıkladı.

Son saldırının İran destekli Hizbullah’ın Lübnan hava sahasında İsrail yapımı Hermes 900 insansız hava aracı olarak tanımladığı bir insansız hava aracını düşürmesine karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Hizbullah, Filistinli grup Hamas’ın İsrail’in Gazze’deki savaşını tetikleyen ve bölgesel gerilimin tırmanmasına yol açan bir saldırı başlatmasından bir gün sonra, 8 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında İsrail’le karşılıklı ateş açıyor.

İsrail bombardımanlarında bugüne kadar 270 civarında Hizbullah savaşçısı ve 50 civarında sivil hayatını kaybetti. Güney Lübnan’da yaklaşık 90 bin kişi yerinden olurken, ülkenin kuzey sınır bölgesinde de 96 binden fazla İsrailli yerinden edildi.

ABD ve diğer ülkeler, Hizbullah ve İsrail arasındaki karşılıklı ateşlere diplomatik bir çözüm arayışına girdiler. Hizbullah Gazze’de ateşkes sağlanmadan ateşi kesmeyeceğini açıkladı.

İki güvenlik kaynağı İsrail’in Lübnan’a düzenlediği son saldırının Hizbullah’a ait bir eğitim kampını hedef aldığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Hizbullah’ın insansız hava aracını düşürmesinin ardından İsrail Lübnan’ın doğusuna saldırı düzenledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hizbullah’ın insansız hava aracını düşürmesinin ardından İsrail Lübnan’ın doğusuna saldırı düzenledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hizbullah’ın insansız hava aracını düşürmesinin ardından İsrail Lübnan’ın doğusuna saldırı düzenledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.