Hizbullah lideri “sessiz kalmayacağız” mesajı verdi, İsrail’e “Gazze savaşını yayma” uyarısı yaptı 

Hizbullah lideri “sessiz kalmayacağız” mesajı verdi, İsrail’e “Gazze savaşını yayma” uyarısı yaptı 

ABONE OL
23:21 - 03/01/2024 23:21
Hizbullah lideri “sessiz kalmayacağız” mesajı verdi, İsrail’e “Gazze savaşını yayma” uyarısı yaptı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hizbullah lideri Seyid Hasan Nasrallah, Hamas’ın üst düzey yetkilisi Salih Aruri’nin, Lübnan’ın başkenti Beyrut yakınlarında İsrail’e ait bir insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürülmesine “sessiz kalamayacaklarını” söyledi.

Nasrallah, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün eski komutanı Kasım Süleymani’nin Irak’ta bir ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülmesinin dördüncü yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı.

Nasrallah, İsrail’in savaşı Gazze’den Lübnan’a taşıması halinde, ağır silahlı güçlerinin sonuna kadar savaşacağı uyarısında bulundu.

Aruri’nin öldürülmesini, ‘büyük ve tehlikeli bir suç’ olarak niteleyen Nasrallah Beyrut’ta televizyonda yaptığı konuşmada, Hizbullah’ın İsrail’e karşı harekete geçeceğine dair somut bir tehditte bulunmadı ancak yeni bir savaşın ‘tavanı’ ve ‘kuralı’ olmayacağını söyledi.

Nasrallah, “Kim bizimle savaşmayı düşünürse tek kelimeyle pişman olur. Lübnan’a karşı savaş başlatılırsa, Lübnan’ın ulusal çıkarları savaşı sonuna kadar götürmemizi gerektirir” dedi.

Hamas’ın müttefiki olan Hizbullah, Gazze savaşının başlamasından bu yana Lübnan’ın güney sınırında İsrail ile neredeyse her gün karşılıklı bombardımana maruz kalıyor. Lübnan topraklarında 120’den fazla Hizbullah savaşçısı ve yaklaşık 20 sivilin yanısıra İsrail’de de en az dokuz İsrail askeri öldürüldü.

Hizbullah ve İsrail en son 2006 yılında büyük bir savaşa girmiş ve bu savaş bir çıkmazla sonuçlanmıştı. Analistler Hizbullah’ın o zamandan bu yana binlerce roket, füze ve diğer ağır silahlarla daha zorlu bir savaş gücü haline geldiğini söylüyor.

Nasrallah ayrıca Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısının İsrail ile ABD destekli çeşitli Arap hükümetleri arasında 2020’den bu yana, hatta İsrail işgali altındaki topraklarda bir Filistin devleti kurulması görüşmelerinin çökmesinden sonra başlayan normalleşme sürecine ciddi ve kasıtlı bir darbe indirdiğini söyledi.

İran’ın güneydoğusunda Kasım Süleymani’nin gömülü olduğu mezarlıkta Çarşamba günü düzenlenen anma töreni sırasında meydana gelen iki patlamada 100’den fazla kişi hayatını kaybetmiş, bu olay ezeli düşmanlar olarak nitelenen İran ve İsrail arasında gerilimin yüksek olduğu bir döneme denk gelmişti.

Bu arada İsrail güçleri Gazze’deki Hamas militanlarına yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürdü ve sivillerden Filistin bölgesinin kuzeyinde bulunan mülteci kampını terk etmelerini istedi.

VOA tarafından geçilen Hizbullah lideri “sessiz kalmayacağız” mesajı verdi, İsrail’e “Gazze savaşını yayma” uyarısı yaptı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hizbullah lideri “sessiz kalmayacağız” mesajı verdi, İsrail’e “Gazze savaşını yayma” uyarısı yaptı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hizbullah lideri “sessiz kalmayacağız” mesajı verdi, İsrail’e “Gazze savaşını yayma” uyarısı yaptı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.