“Helikopterimiz Kaza Kırıma Uğramıştır”

“Helikopterimiz Kaza Kırıma Uğramıştır”

ABONE OL
11:29 - 05/09/2022 11:29
“Helikopterimiz Kaza Kırıma Uğramıştır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde sert iniş yapmak zorunda kalan helikopterin kaza kırıma uğradığını açıkladı.

Açıklamada, helikopterdeki 7 personelin kurtarıldığı, bir personeli arama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

Sosyal medyadan da paylaşılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7’si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir.”

Türkiye, 18 Nisan’da Irak’ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik “Pençe-Kilit Operasyonu” başlattı.

Savunma Bakanlığı, kara, deniz ve hava unsurlarının katıldığı operasyon kapsamında 9 Temmuz 2022 itibariyle 277 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen “Helikopterimiz Kaza Kırıma Uğramıştır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Helikopterimiz Kaza Kırıma Uğramıştır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Helikopterimiz Kaza Kırıma Uğramıştır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.