Heilbronn`da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı

Heilbronn`da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı

ABONE OL
23:24 - 23/10/2023 23:24
Heilbronn`da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Baden Württemberg Eyaletine bağlı Heilbronn kentinde Cumhuriyetin 100. Yılı Belediye’ nin görkemli konser salonu Harmoni ’de coşkuyla kutlandı.

Baden Württemberg Eyaletine bağlı Heilbronn kentinde, Heilbronn Okul Aile Birliği tarafında hazırlanan Cumhuriyetin 100. Yılı Stuttgart Başkonsolosluğu Makbule Koçak, Stuttgart Din Ataşesi Fatih Burak, Türk Hava Yolları Müdürü Bilal Arpacı, Almanya DİTİB Genel Başkan Yardımcısı ve Baden Württemberg DİTİB Eyalet Birlik Başkanı Erdinç Altuntaş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Daire Başkanı Fatih Nişancı, Bölgede STK ‘ları Başkanları, iş insanları ve toplam iki bine yakın çocuklarıyla birlikte vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gecede ,saygı duruşu ve istiklal marşını okumasının ardında, Okul Aile Başkanı Aydın Ayaz, geceye gelen tüm konukları selamladı. Ayaz’’ Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yılı tüm Türk milletine hayırlı olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve sıla arkadaşlarını rahmet ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyetin açtığı yolda ilerlemenin ve kalbimizde yaşattığımız cumhuriyeti çocuklarımız sonsuza dek ilelebet yaşayacaktır’ ’dedi.

Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras

Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak, ’Mondros mütarekesinden sonra 1918 yılında Anadolu insanı her şeyini yitirmiş, ama umudunu yitirmemişti. Bir ölüm kalım mücadelesi başladı. Herkes Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün peşinde mücadeleye katıldı. Tüm Türk milleti aynı sezü söyledi ‘’Ya istiklal ya ölüm. ‘’1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyetin milletimize verilmiş, en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Gençler Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ ’demişti Atatürk’ü ve sıla arkadaşlarını şehitlerimizi minnetle anıyoruz’ ’Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun ‘’ifadelerini kullandı.  Württemberg Veliler Birliği Federasyon Başkanı Burhan Uzun konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizler eğitimde Türkiye’yi yurtdışında temsil ettiğimiz sürece Cumhuriyetimizi çocuklarımıza birlikte yaşatıp ve yaşayacağız. ‘’Ne mutlu Türküm diye ‘’ifadesinde bulundu.

Gecede Bölgede yaşayan Ressam sanatçı Ahu Topaloğlu’nun ‘’ Cumhuriyetin 100. Yılı ‘’adlı yaptığı tablo 3600 Euro’ya satılarak, gelirin eğitim için kullanılacağı ifade edildi.

Çocuklar ellerinde bayraklarla sahnede dans gösterisi ve şiirler okudular.

Geceye renk katan ünlü sanatçılar Songül Karlı ve Sinan Yılmaz sahne alarak cumhuriyet sarkılları okuyarak, konuklar sanatçılara eşlik etti. Gecede eğitime destek veren sponsorlar birlikte sahneye alınarak hatıra fotoğraf çektirdiler.

ha-ber.com/Temel IŞIK/ HEİLBRONN

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.