HDP’li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı

HDP’li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı

ABONE OL
22:07 - 24/03/2022 22:07
HDP’li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

PKK’lı Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı çıkardı.

1 Mart’ta hakkında hazırlanan fezlekeler, TBMM Genel Kurulu’nda oylanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Savcılık ifadesini almak için Güzel’e davetiyeye gönderdi; ancak yanıt alamadı. Güzel’in adresinde bulunmaması üzerine başsavcılık, “silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla iki ayrı dosyası bulunan şüpheli hakkında sulh ceza hakimliğinden “yakalama kararı” çıkarılmasını istedi. Talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

VOA Türkçe’ye konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, yakalama kararını yargı darbesi olarak nitelendirdi. Hükümetin HDP’ye karşı yargıyı kullanmasının bir örneğiyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Günay, Güzel’in yargılama sürecinin de iktidarın istediği gibi olacağını ifade etti.

Günay, “Hükümetin başlattığı bir linç kampanyası sonrasında siyasi darbeye dönüştü. Mecliste Diyarbakır halkının iradesi bir kez daha gasp edildi. İktidar ve muhalefetin ortak oylarıyla Diyarbakır halkının iradesini yok saydılar. Şimdi aynı tuttum iktidar elinde bir araca dönüşen yargı ile devam ediyor. Siyasi darbe yargı darbesi ile devam ediyor. Semra vekilimiz hakkında yakalama kararı ile Kürt halkının, Diyarbakır halkının iradesini tanımamanın, halkın iradesine darbe yapmanın başka bir şeklidir. Aşırı siyasallaşmış yargı var. Bağımsız, tarafsız, dosyadaki delil durumuna göre bir yargı mekanizmasının söz etmiyoruz. İktidarın talimatlarına göre hareket eden, bağımsızlığı ve tarafsızlığı olmayan bir yargı sisteminden bahsediyoruz. Dolayısıyla iktidar ne derse onu yapacaktır” diye konuştu.

Ne olmuştu?

HDP’li Güzel’in hedefte olduğu tartışmalar, 2017 yılında bir operasyonda öldürülen PKK’lı Volkan Bora’nın telefonundan çıkan fotoğrafların basında yer almasıyla başladı. Fotoğraflarda Güzel, basında sevgilisi olduğu dile getirilen Bora ile görülüyordu ve Güzel’in PKK’lıların giydiği kıyafetlerden giymesi dikkat çekmişti. Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Güzel ile ilgili yeni bir fezleke hazırlandı. Güzel hakkında 2019 yılında hazırlanan başka bir fezleke de mecliste bekletiliyordu.

Fotoğraflara ilişkin yazılı açıklama yapan Güzel, Bora’nın sevgilisi olduğu iddialarını doğrulayarak, fotoğrafların 2013-2015 yılları arasındaki çözüm sürecinde çekildiğini söylemişti. Güzel, Bora ile görüştüğü sırada üzerinde olan kıyafetleri güvenlik gerekçesiyle giydiğini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen HDP’li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HDP’li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HDP’li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.