HDP’li Güzel’in Dokunulmazlığında İlk Karar

HDP’li Güzel’in Dokunulmazlığında İlk Karar

ABONE OL
09:06 - 18/02/2022 09:06
HDP’li Güzel’in Dokunulmazlığında İlk Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

Komisyon Başkanı AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, oturumun basına kapalı bölümü öncesinde, Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki iki ayrı Cumhurbaşkanlığı tezkeresi olduğunu belirtti. Karma Komisyon’un 20 Ocak 2022 tarihli toplantısında TBMM iç tüzüğü uyarınca Hazırlık Komisyonu kurduğuna dikkat çeken Beyazıt, komisyonun konuyu müzakere ettiğini, dosyayı incelediğini, savunma makamını dinlediğini ve iç tüzükte öngörülen süre içerisinde çalışmalarını tamamladığını, her iki dosyaya ilişkin raporlarını da 8 Şubat’ta Komisyon’a sunduğunu aktardı.

Basına kapalı toplantı sonunda HDP’li Güzel’in dokunulmazlığını kaldırma yönünde karar alındı. Bu karar gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda oylamaya sunulacak. Genel Kurul’da oy çokluğuyla Güzel’in milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması bekleniyor.

2017 yılında operasyonda ölen PKK üyesi Volkan Bora’nın cep telefonunda yapılan incelemede Semra Güzel ile birlikte çektirdikleri fotoğraflar bulunmuştu. Bu fotoğraflar iktidara yakın medya kuruluşlarınca yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karma komisyona süratle bunu gönderdik. Gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz” demişti.

VOA tarafından geçilen HDP’li Güzel’in Dokunulmazlığında İlk Karar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HDP’li Güzel’in Dokunulmazlığında İlk Karar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HDP’li Güzel’in Dokunulmazlığında İlk Karar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.