Hatay’da AK Parti adayının az farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP’den itiraz

Hatay’da AK Parti adayının az farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP’den itiraz

ABONE OL
14:15 - 01/04/2024 14:15
Hatay’da AK Parti adayının az farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP’den itiraz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yerel seçimlerde sonucu merakla beklenen kentlerden Hatay’da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk, CHP’li belediye başkanı Lütfü Savaş’ın yaklaşık 4 bin oy üstünde galip geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Hatay’da milli iradenin gaspı söz konusu” derken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da “Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz” diyerek, sonuca itiraz edeceklerini açıkladı.

İlçe seçim kuruluna gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş burada yaptığı inceleme sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Bu işin peşini bırakmayacağız”

Savaş, “İktidar partisinin temsilcileri saat 11’den itibaren her şeyi kapatıp gitmişlerdi. Ne olduysa saat 01:30’dan sonra biz kazandık diye ortaya çıktılar. Baktığımız kadarıyla şu ana kadar sayılmayan 160 kadar sandık var. Biz 8 bin küsür oy öndeyiz. Bütün arkadaşlarımızla ekip olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkta kazandığımız seçimi adliyede kaybetmek istemiyoruz. Şu anda tüm ülkedeki yetkin avukatlar yola çıkmış durumda. İtirazımızı yapacağız, Hatay halkının hakkını, iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşım yaptı.

Özel, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Hatay’da AK Parti adayının az farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP’den itiraz haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hatay’da AK Parti adayının az farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP’den itiraz haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hatay’da AK Parti adayının az farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP’den itiraz haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.