Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protestolar sonrası konuştu: “Bana karşı kumpas vardı”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protestolar sonrası konuştu: “Bana karşı kumpas vardı”

ABONE OL
16:21 - 07/02/2024 16:21
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protestolar sonrası konuştu: “Bana karşı kumpas vardı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin aynı koltuğa yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, 6 Şubat depremini anma sırasında Antakya’da karşı karşıya kaldığı protestolar sonrasında Hatay’da bir basın toplantısı düzenledi.

“Kısa ve net bir açıklama yapacağım” diyen Savaş, “Hatay’da oynanan oyunları biliyoruz” diyerek sözlerine başladı. Savaş, “Sığınmacı işgaline sessiz kalmayacağım, imar rantına izin vermeyeceğim, Hatay’ı tehdit edenlere Hatay’ı asla teslim etmeyeceğim” dedi.

“Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım. Hatay bizim canımız” diyen Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler tarafından provokasyon olacağı yönünde uyarı aldığını belirten Savaş, “Bir gazeteci beni uyardıysa tüm birimlerin bunu bilmemesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

Savaş, “Son 300 metrede protestolar başladı ve burada 200 kişi beni protesto etti” dedi ve protestoya katılanların kimler tarafından yönetildiğini bildiğini iddia etti.

Emniyet birimlerinin kendisini korumadığını savunan Savaş, “Sayın Bakan Fahrettin Koca’ya tepkiler, bana tepkinin yüz katıydı” dedi.

“Emniyetin önlem alması gerekirdi”

“Bakan konuşurken müthiş bir tempoyla onu susturmaya çalıştılar” diyen Savaş, bölgede protestolar esnasında can güvenliği olmadığını söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, “Orada sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı bir Sayın Bakanımız vardı. Bir el bombası ve bir silah olsaydı bugün dünya bizi konuşurdu” dedi.

Savaş “Emniyetin burada önlem alması gerekirdi. Devletimin bakanı ve genel başkanım bu kadar sıkıntılı bir ortamda bulundurulmamalıydı. Önlemler alınmalıydı. Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken bir hafta önceden önlem alınıyor. Orada insanların başına bir şey gelseydi ne olurdu?” diye sordu.

“Benim geldiğim sürede insanlar huzur içinde dua ederek geliyorlardı” diyen Savaş, devamındaki gelişmeleri “kumpas” olarak nitelendirdi.

“Hatay’la ilgili yapılması istenen her şeyi biliyoruz. Yılmayacağız” diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP’nin tutumu hakkındaki soruya, “Genel Başkanımızla dün akşam konuştum, duruşu net, ‘adayımız Lütfü Savaş ve biz bu seçimi kazanacağız’ diyor” şeklinde yanıt verdi.

Protestolarda öne çıkan isimlerden eski futbolcu Gökhan Zan hakkındaki soruya Savaş, “Gökhan Zan’la hiç uğraşmayalım. Hatayspor’da çalıştı. Nikahını ben kıydım. Helallik istedi ve yurtdışına gitti. Aramızda bir kırgınlık yok, ne olduysa Volkan Hoca’nın Hatay’a gelmesinden sonra oldu” dedi.

“Hatay’ın verdiği tepki başımızın üzerinde”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da TBMM’de yaptığı açıklamada konu hakkında soruya, “Hatay’da yaşananlar ve Hatay’ın verdiği tepki başımızın üzerinde. Parti’nin yetkili kuralları bunu değerlendirecek. Hatay halkından büyük değiliz. Hatay’da kapsamlı bir anket yapılması gündemde, parti yetkili kurulları bir karar verecek” sözleriyle yanıt verdi.

Savaş’a dönük protesto hakkında KRT TV’ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise “Bu sesi duymak zorundayız” açıklamasında bulundu. Günaydın, Savaş’ın adaylığının gözden geçirileceği mesajını verdi.

58 yaşındaki Lütfü Savaş, 2009 yerel seçimlerinde Hatay’a ilk kez AK Parti’den Belediye Başkanı seçilmişti.

Savaş, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı olarak göstermesi üzerine AK Parti’den istifa etmişti. Bunun üzerine CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Savaş’ı CHP’den aday göstermişti.

Yüzde 55’in üzerinde bir oranla yeniden seçilen Savaş, 2009’dan bu yana Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

VOA tarafından geçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protestolar sonrası konuştu: “Bana karşı kumpas vardı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protestolar sonrası konuştu: “Bana karşı kumpas vardı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protestolar sonrası konuştu: “Bana karşı kumpas vardı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.