“Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim”

“Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim”

ABONE OL
19:43 - 01/02/2024 19:43
“Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçen ay prostat kanseri teşhisi konulduğu ve hastaneye kaldırıldığı ortaya çıkan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ortadoğu’da hareketli günlerin yaşandığı bir dönemde hafta başında Pentagon’a döndükten sonra kameralar karşısında ilk basın toplantısını düzenledi.

Sağlık durumuna ilişkin soruları yanıtlayan Austin, kanser teşhisi konusunda Başkan Biden, ekibi ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi; “Sorumluluk benim” dedi.

Savunma Bakanı Austin Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, hem ABD askerlerinin hayatını kaybettiği Ürdün’deki saldırı hem de sağlık durumuna ilişkin ısrarlı ve zor sorularla karşılaştı.

Bakan Austin, geçirdiği operasyonun ardından hala bacağında ağrı olduğunu ve fizik tedavi gördüğünü söyledi.

“Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim”

Aralık ayı sonlarında rahatsızlanan ve Ocak ayının ilk haftasında hastaneye kaldırılan Bakan Austin’ın hastalığı konusunda Beyaz Saray’ı zamanında bilgilendirmemesi eleştirilere yol açmıştı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin kanser teşhisinin kendisi için büyük bir şok olduğunu; kimseye hastaneye kaldırıldığını Beyaz Saray’dan gizleme talimatı vermediğini belirtti.

Daha geniş bir grubun hastalığından haberdar edilmiş olması gerektiğini kabul eden Savunma Bakanı, sağlık sorunu sebebiyle istifa etmeyi düşünmediğini de söyledi.

Basın toplantısında Bakan Austin’a şu anki sağlık durumunun yoğun çalışma gerektiren bir görevi yerine getirebilecek kadar iyi olup olmadığına ilişkin sorular yöneltildi.

“Biden’dan özür diledim”

Austin, “Bacağım iyileşmeye devam edecek. Biraz zaman alacak. Kaç gün ya da kaç hafta süreceği konusunda bir takvim veremiyorlar ama aşamalı bir iyileşme olacak. Olimpiyatlara katılamam ama zaman içinde daha iyi olacağım” ifadelerini kullandı.

Başkan Biden’ı sağlık durumuna ilişkin daha erken bilgilendirmediği için kendisinden doğrudan özür dilediğini söyleyen Savunma Bakanı, “Bunun bir hata olduğunu kabul ediyorum. Başkansanız çok yoğunsunuzdur ve ben de şahsi bir meselemi gündemine taşımanın o anda doğru olmayacağını hissettim” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin’ın hastalığına ve sağlık durumuna ilişkin tartışmalar, İsrail ve Hamas arasında başlayan savaşın ardından ABD’nin Ortadoğu’daki üslerine yönelik saldırıların arttığı bir döneme rastladı.

Ürdün’de Kule-22 adlı üsse insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybetmiş ve saldırıdan İran’ı sorumlu tutan ABD karşılık vereceğini belirtmişti.

“Ortadoğu’da tehlikeli bir dönem” diyen ABD Savunma Bakanı Austin, saldırıya kendilerinin seçtiği zaman, yer ve şekilde karşılık vereceklerini vurguladı.

Amerikalı yetkililer, Ürdün’deki saldırıya çok aşamalı ve günlere yayılması olası bir karşılığın verileceğini belirtiyor.

VOA tarafından geçilen “Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hastaneye kaldırıldığımın Beyaz Saray’dan gizlenmesi talimatını vermedim” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.