“Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor”

“Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor”

ABONE OL
12:45 - 18/10/2023 12:45
“Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’de bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de yüzlerce kişinin öldüğü hastane saldırısını “diğer taraf yapmış gibi göründüğünü” söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile kameraların karşısına geçen Biden, Gazze’de hastanede yaşanan patlamayla ilgili “Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer taraf yapmış gibi görünüyor. Ancak dışarıda bundan emin olmayan pek çok insan var, bu yüzden çok şeyimiz var – pek çok şeyin üstesinden gelmeliyiz” dedi. Biden olayla ilgili duyduğu üzüntüyü de ifade etti.

El Ehli el Arabi hastanesine yönelik saldırının ardından taraflar birbirini suçlamıştı. İsrail, en az 500 kişinin öldüğü patlamaya Filistinli İslami Cihad grubunun attığı bir füzenin neden olduğunu iddia ederken, Filistinli yetkililer saldırıyı İsrail’in yaptığını savundu.

Biden ile Netanyahu Tel Aviv’de biraraya geldi – 18 Ekim 2023

“Hamas tüm Filistin halkını temsil etmiyor”

Biden açıklamalarında Hamas’ın 7 Ekim saldırılarında 31 Amerikalının öldürüldüğünü ifade ederek, Hamas’ın DAEŞ’i gölgede bırakacak suçlar işlediğini kaydetti. Biden ayrıca, Hamas tüm Filistin halkını temsil etmediğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da, Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırılarından bahsederek, ABD’nin rehin tutulanların geri getirilmesi için ülkesinin gösterdiği kararlılığı desteklediğini bildiğini ifade etti.

“Bugünkü, yarınki, her zamanki desteğiniz için teşekkürler”

7 Ekim’de Hamas’ın 1400 İsrailliyi öldürdüğünü kaydeden Netanyahu, “Medeni dünya nasıl ki Nazileri ve DAEŞ’i alt etmek için birlik olduysa, Hamas’ı alt etmek için de birlik olmalı” dedi.

Netanyahu, Biden’a “Ziyaretiniz bir Amerikan Başkanı’nın savaş zamanı İsrail’e yaptığı ilk ziyarettir” diyerek, ABD’ye “bugünkü, yarınki ve her zamanki desteği” için teşekkür etti.

Biden Tel Aviv’e giderken uçakta gazetecilere açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı’nın Tel Aviv ziyaretinde İsrailli yetkililere “zor sorular” yönelteceğini söylemişti. Kirby, “Bazı zor sorular soracak, bunları bir dost olarak, İsrail’in gerçek bir dostu olarak soracak” demişti.

VOA tarafından geçilen “Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.