Hapishanede bıçaklanan Chauvin’in durumu stabil

Hapishanede bıçaklanan Chauvin’in durumu stabil

ABONE OL
22:08 - 27/11/2023 22:08
Hapishanede bıçaklanan Chauvin’in durumu stabil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Arizona’da tutulduğu hapishanede bıçaklanan George Floyd’u öldürmekle suçlanan eski Minneapolis Polis memuru Derek Chauvin’in durumunun stabil olduğu bildirildi.

47 yaşındaki Chauvin’in avukatı Cumartesi günü yaptığı açıklamada ailesinin federal hapishane yetkilileri tarafından durum hakkında bilgilendirilmediğini söyledi. Associated Press haber ajansına açıklama yapan konuya hakim bir kişi kimliğinin gizli kalması koşuluyla Derek Chauvin’in bir başka mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandığını söyledi. Minnesota eyaleti başsavcılık sözcüsü Brian Evans ise yaralı Chauvin’in hayati tehlikesinin bulunmadığını duyduklarını açıkladı.

CNN televizyonuna konuşan Minnesota eyaleti başsavcısı Keith Ellison, Derek Chauvin’in şiddetin hedefi olmasına üzüldüğünü, işlediği suçlardan dolayı mahkum edildiğini ve hapsedilen herkes gibi cezasını şiddet korkusu olmadan çekebilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Anayasa Mahkemesi 20 Kasım Pazartesi günü George Floyd’u öldürmekle yargılandığı davada cinayetten suçlu bulunan eski polis memuru Derek Chauvin’in, adil bir yargılama yapılmadığı gerekçesiyle mahkumiyet kararına itiraz başvurusunu reddetmişti.

Minneapolis eyaletine bağlı Minnesota kentinde 2020 yılı Mayıs ayında diziyle boğazına bastırarak George Floyd’un nefessiz kalmasına ve ölümüne yol açan Derek Chauvin 2021 yılında görülen davada 22,5 yıl hapis cezası almıştı.

Eski polis memuru Derek Chauvin’in George Floyd’un ölümüne yol açması Amerika genelinde ve dünyada polisin uygulamaları ve ırkçılık konusunda protesto gösterilerini tetiklemişti.

VOA tarafından geçilen Hapishanede bıçaklanan Chauvin’in durumu stabil haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hapishanede bıçaklanan Chauvin’in durumu stabil haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hapishanede bıçaklanan Chauvin’in durumu stabil haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.