Haniye’nin oğullarının öldürüldüğü saldırı öncesinde Netanyahu’ya danışılmadı

Haniye’nin oğullarının öldürüldüğü saldırı öncesinde Netanyahu’ya danışılmadı

ABONE OL
16:40 - 11/04/2024 16:40
Haniye’nin oğullarının öldürüldüğü saldırı öncesinde Netanyahu’ya danışılmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail basınında Perşembe günü yer alan haberlerde, Hamas lideri İsmail Haniye’nin üç oğlunun ve torunlarının öldürüldüğü saldırı öncesi İsrail Başbakanı Netanyahu dahil siyasi ve askeri liderlere danışılmadığı aktarıldı.

Walla haber ajansı üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrail ordusu ve Şin Bet istihbarat servisi eşgüdümünde düzenlenen saldırıdan ne Netanyahu’nun ne de Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın önceden haberdar edildiğini bildirdi.

Haberde Emir, Muhammed ve Hazem Haniye’nin Hamas’ın siyasi liderinin oğulları oldukları için değil, “Hamas savaşçısı” oldukları için hedef alındıkları belirtildi. İsrail ordusundan ya da Netanyahu’nun ofisinden Walla haber ajansının haberine ilişkin bir yorum ya da açıklama gelmedi.

Haniye’nin yakınlarının öldürülmesi, kuşatma altındaki Gazze’de hala tutulduğu düşünülen 133 İsrailli rehinenin iadesi karşılığında Gazze’deki çatışmaların durmasını sağlamayı amaçlayan müzakereleri zora sokabilir.

Haniye, Hamas’ın çatışmalara ara verilmesini kabul etmek için “net ve belirli” talepleri olduğunu söylemişti.

Hamas lideri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Düşman, müzakerelerin zirvesinde ve yanıtımızı göndermeden önce oğullarımı hedef almanın Hamas’ı pozisyonunu değiştirmeye zorlayacağını düşünüyorsa hayal görüyor demektir” demişti.

Ateşkes görüşmelerinde ilerlemeye dair henüz güçlü bir işaret yok

Gazze’de savaş yedinci ayına girerken ateşkes için uluslararası toplumdan çağrılar artıyor. Ancak görüşmelerde ilerleme kaydedildiğine dair çok az işaret var.

Hamas, İsrail saldırılarının sona ermesini, İsrail güçlerinin geri çekilmesini ve Gazze’de yerlerinden edilen Filistinliler’in evlerine dönmelerine izin verilmesini talep ediyor.

İsrail ise rehinelerin dönüşünü güvence altına almak istiyor ve diğer yandan da Hamas askeri bir güç olarak yok edilmeden savaşı sona erdirmeyeceğini ve bir milyondan fazla sivilin sığındığı güneydeki Refah kentine kara harekatı düzenlemeyi planladığını kaydediyor.

VOA tarafından geçilen “Haniye’nin oğullarının öldürüldüğü saldırı öncesinde Netanyahu’ya danışılmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Haniye’nin oğullarının öldürüldüğü saldırı öncesinde Netanyahu’ya danışılmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Haniye’nin oğullarının öldürüldüğü saldırı öncesinde Netanyahu’ya danışılmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.