Hanau saldırısına protestolar çığ gibi büyüyor

Hanau saldırısına protestolar çığ gibi büyüyor

ABONE OL
14:01 - 23/02/2020 14:01
Hanau saldırısına protestolar çığ gibi büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg ve tüm kentlerde, arka arkaya anma ve protesto mitingleri düzenleniyor.

Almanya bir kez daha Hanau katliamı ile sarsılırken, “sağcı teröre karşı “adı altında protestolar çığı gibi büyüyor. Nitekim, Nürnberg’de bu kez, kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği Kuzey Bavyera Birliği, Nürnberg’de kınama ve ölenlerin anısına bir tören düzenledi.

KİMLER ATILDI?

Törende, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu  Serdar Deniz, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, DİTİB Eyalet Birliği Kuzey Bavyera Başkanı Hasan Aslan, TİAD eski başkanı Emre Hızlı ,yönetim kurulu üyesi Ahmet Can, CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Rıfat Çolak, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Nürnberg Belediye Baykan adayları CSU’dan Markus König, FDP’den Ümit Sormaz, Türk İnsiyatif Nürnberg’den İsmail Akpınar, Süleyman Karaaslan ,MÜSİAD’tan Tahir Aksu ile çok sayıda vatandaşımız bulundu.

SİSTEMATİK SALDIRI

UID Gençlik Kolundan Muhammet Gür, yaptığı konuşmada, Hanau’daki saldırıyı kınayarak, bu saldırıların sistematik olduğunu vurguladı. Bu olayın bir kişinin üstüne atılarak, kapatılamayacağını dillendiren Gür, siyasetçilerin bu konuya ciddi bir şekilde eğilmesi gerektiğini vurguladı.

1960’ LARDA EKMEK PARASI İÇİN GELİNDİ

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de insanlarımızın ,1960’larda ekmek parası için Almanya’ya geldiğini, o zamandan bu yana Almanya’nın refahına katkıda bulunduklarının altını çizdi. Serdar Deniz, İlgili makamlara çağrı yaparak, ciddi tedbirler alınmasını talep etti.

UYARILAR YAPTIK

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Başkanı, Hasan Aslan’da saldırılar konusunda ilgili birimleri defalarca uyardıklarını, camilerin hedef altına alındığını söyledi. Güvenlik endişesi yaşadıklarını dillendiren Hasan Aslan, Polisin ciddi tedbirler alması gerektiğini vurguladı

CSU lu Politikacı Marcus König ile Ümit Sormaz da saldırıyı kınadılar ve terörle mücadelenin hep birlikte yapılması gerektiğini söylediler.

DUA EDİLDİ

Konuşmaların ardından Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay dua etti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.