Hamburg Galatasaray`dan geleneksel pilav günü

Hamburg Galatasaray`dan geleneksel pilav günü

ABONE OL
16:02 - 25/06/2021 16:02
Hamburg Galatasaray`dan geleneksel pilav günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Galatasaray Spor Kulübünün 1935 yılından beri süregelen pilav günü geleneği, Hamburg Galatasaray Derneği tarafından bu sene izine yaşatılarak, Hamburg’un Altona semtinde bulunan TGH binasının önündeki açık alanda gerçekleşti.

Hamburg ve çevresinde spor, sivil-toplum temsilcileri ve iş dünyasından birçok ünlü renkli simayı bir araya getiren organizasyon samimi bir atmosferde ve tam bir bayram kutlaması paylaşım havasında geçti.

17 aydır yaşanan tüm dünyayı etkisi altına alan olumsuz kovid 19 pandemi koşullarında  yaşanan yumuşamanın ardından gelen kısıtlı olanaklar çerçevesinde gerçekleşen kaynaşma ve dostluk amaçlı pilav gününe,  Hamburg Galatasaray Derneği başkanı Durak Demir,  Hamburg SPD eyalet meclisi milletvekili  Ali Şimşek,  Hamburg  Başkonsolosu Yonca Sunel, Yeşiller partisi merkez belediye meclis üyesi Bayram İnan, CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Birlik Başkanı Erol Buldak, İnter Hamburg başkanı Mehmet Geyik, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği başkanı Ertaş Akçelik, HBB  onursal başkanı Lütfü Kortağ, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarlar Derneği başkanı Ruhi Özer, Hamburg Demokrat Çorumlular derneği başkanı Durmuş Erkişi, Sivas Hafik Düğer köy derneği başkanı Murat Çinkaya, Hamburg FB derneği başkan vekili Himmet Keklikçi, Türk Veliler Birliği başkanı Azmi Akgül, eski ADD başkanı Zeynep Arslan, Hamburg  Hamburg G.S.  Derneği eski başkanları Ziya ToprakKamuran Pelek, ressam Hüseyin Varol, İstasyon Tiyatro’dan Olgay Sadak olmak üzere, Galatasaray derneği yönetim kurulu, taraftarlar, farklı STK’lara ve değişik taraftar derneklerine mensup birçok insan katıldı.

“GELENEĞİ YAŞATIYORUZ” 

Geleneksel pilav gününde gelen misafirleri selamlama konuşması yapan Başkan Durak Demir “1935 yılından beri süren bir geleneği bizlerde Hamburg’da yaşatıp sürdürüyoruz. Aslında bu pilav gününü Vivo barda planlamıştık. Korona önlemleri yüzünden son anda yapılan bir değişiklikle programı buraya almak zorunda kaldık.  Yaşanan bu nahoş durumdan dolayı hepinizden özür dileriz.  Geleneksel bu pilav günü geleneğini bizimle dostça ortamda paylaşan buraya gelen herkesin başta babalar gününü kutluyor ve teşekkür ediyorum. Dün Türkiye’de Galatasaray spor kulübü medeni ve saygın bir seçim süreci yaşayarak yeni başkanını seçti. Yeni başkanın Galatasaray’a ve spor dünyasına faydalı olmasını diliyorum.  Ayrıca sizlere sunulan pilava ruhunu verip, dengeyi tutturan Big Bull’un sahibi ve aşçısı olan Hasan Renkliçay ustaya da katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra hep birlikte özel hazırlanan lezzetli Pilav’ın tadına bakılarak, dostça sohbetler gerçekleştirilerek bir toplumsal pilav günü geleneği daha yaşatıldı.

Galatasaraylı dernek yöneticilerinin gelen konuklarla tek tek ilgilendiği ve keyifli anların yaşandığı geleneksel pilav gününde, konuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Pilav gününe gelen Hamburg Galatasaraylılar ve konuklar yaz tatili öncesi birbirlerine güzel tatil dileklerinde bulundular.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.