Hamas’la Kahire’deki görüşmelerde ilerleme olmadı

Hamas’la Kahire’deki görüşmelerde ilerleme olmadı

ABONE OL
23:03 - 17/02/2024 23:03
Hamas’la Kahire’deki görüşmelerde ilerleme olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın talebi üzerine ateşkes görüşmeleri için Kahire’ye bir heyet yolladığını ancak bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Netanyahu, Hamas’ın taleplerini karşılanmaktan son derece uzak ve hayali talepler olarak nitelendirdi ve görüşmelerin durduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı gelinen noktada, Hamas taleplerini değiştirene dek başka bir ateşkes görüşmesi olmayacağını da söyledi. Kendilerine Refah’a yönelik operasyon yapmamalarını söyleyen herkesin bu durumda İsrail’e bu savaşı kaybet dediklerini iddia etti ve saldırıların devam edeceği sinyalini verdi.

Netanyahu, İsrail ordusunun 4 aydan uzun süredir devam eden saldırıları sonucunda son derece başarılı sonuçlar elde ettiğini ve Hamas’ın hiç beklemediği noktalara kadar ulaştıklarını söyledi.

Gazetecilere konuşan Netanyahu ayrıca Filistinlilerle daha geniş kapsamlı bir diplomatik anlaşmaya ancak herhangi bir ön koşul olmaksızın doğrudan müzakereler yoluyla varılabileceğini söyledi.

Öte yandan gazetecilerin İsrail iç gündemine ilişkin sorularına da yanıt veren Netanyahu, kendisine yönelik istifa çağrılarına da değindi. Netanyahu, “İsrail’de şu an en az ihtiyacımız olan şey bir seçime gitmek” ifadesini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Katar Başbakanı’yla buluştu

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas ve İsrail arasında arabulucuk yapan Katar’ın Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani ile biraraya geldi. İkili Münih’teki Güvenlik Konferansı kapsamında görüştüler.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Herzog, “Dün Katar Başbakanı ile görüştüm. İyi bir görüşme oldu. Bence büyük çabalar sarf ediyor. Büyük çabalar sarf ediyor ve bu konuya muazzam bir şekilde odaklanıyor” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Hamas’la Kahire’deki görüşmelerde ilerleme olmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hamas’la Kahire’deki görüşmelerde ilerleme olmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hamas’la Kahire’deki görüşmelerde ilerleme olmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.