“Hamas’a karşı kesin zafer kazanana kadar savaşacağız”

“Hamas’a karşı kesin zafer kazanana kadar savaşacağız”

ABONE OL
23:12 - 24/12/2023 23:12
“Hamas’a karşı kesin zafer kazanana kadar savaşacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD’nin İsrail’in savaş stratejisini etkilediğine ilişkin iddiaları reddetti; Başkan Biden’a dünkü telefon görüşmesinde İsrail ordusunun amacına ulaşana kadar Gazze’de savaşmaya devam edeceğini söylediğini belirtti.

Netanyahu Pazar günkü haftalık kabine toplantısında, ABD’nin İsrail’i Gazze’deki harekatını genişletmeme konusunda ikna ettiğine ilişkin haberleri reddetti.

İsrail Başbakanı, “ABD’nin bölgede operasyonlarımızı engellediğine ilişkin yanlış birtakım haberleri gördüm. Bu doğru değil. İsrail egemen bir devlet. Savaştaki kararlarımız operasyonel değerlendirmelerimize dayanır ve bu konunun ayrıntılarına girmeyeceğim” dedi.

Netanyahu İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde Hamas’a karşı tam bir zafer elde edene kadar savaşacaklarını söyledi.

ABD’nin Wall Street Journal gazetesi Cumartesi günkü haberinde, ABD Başkanı Joe Biden’ın Lübnan’da Hizbullah’a saldırmaması konusunda ikna ettiğini yazmıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu İsrail’e savaşla ilgili kararları dış baskıların dayatmadığını söyledi; “Kuvvetlerimizi nasıl kullanacağımıza ilişkin karar IDF’in bağımsız kararıdır” dedi.

“Mülteci kampındaki saldırıda 60 kişi öldü”

Hamas’ın yönetimindeki Gazze’deki sağlık bakanlığı sözcüsüne göre, İsrail’in Maghazi mülteci kampına yönelik saldırısında 60 kişi hayatını kaybetti.

Gazze’deki sağlık yetkilileri, son 24 saatte en az 166 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığını belirtiyor.

Biden ve Netanyahu uzun bir görüşme gerçekleştirmişti

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Cumartesi günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Başkan Biden telefon görüşmesini “özel ve uzun bir görüşme” olarak nitelemiş; görüşmede Netanyahu’ya ateşkes ilanı çağrısında bulunmadığını söylemişti.

ABD’li yetkililer, Ocak ayı başına kadar İsrail’in Gazze’ye yönelik harekatında yeni bir aşamaya geçmesini ve yeni aşamada daha çok istihbarata dayanarak nokta atışlı operasyonlara ağırlık vermesini istediklerini belirtmişti.

Netanyahu: “Savaşta ağır bedel ödüyoruz”

İsrail ordusu, son 72 saat içinde Gazze’de 15 askerinin öldüğünü açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 15 askerin ölümüne atıfta bulunarak, savaşın ağır bir bedeli olduğunu söyledi; “Savaşçılarımızın hayatlarını korumak için her şeyi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu Hamas’ın kaçırdığı beş İsrailli’nin cenazelerine Gazze’nin kuzeyinde yer altındaki tünellerden birinde ulaşıldığını açıkladı.

Bu İsrailli rehinelerin nasıl öldüklerine ilişkin bir bilgiyse paylaşılmadı.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği ve silahlı militanların çoğu sivil yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdüğü ve 240’tan fazla kişiyi rehin aldığı saldırının ardından Gazze’ye harekat başlatmıştı.

İsrail’in ABD ve AB’nin terör örgütü listesinde yer alan Hamas’ın kontrolündeki Gazze’ye yönelik operasyonlarında Filistinli yetkililere göre 20 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve 50 binden fazlası yaralandı.

Reuters’ın haberinden bir bölüm kullanılmıştır.

VOA tarafından geçilen “Hamas’a karşı kesin zafer kazanana kadar savaşacağız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hamas’a karşı kesin zafer kazanana kadar savaşacağız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hamas’a karşı kesin zafer kazanana kadar savaşacağız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.