Hamaney’den IŞİD Saldırısının Ardından “İntikam” Sözü

Hamaney’den IŞİD Saldırısının Ardından “İntikam” Sözü

ABONE OL
22:24 - 27/10/2022 22:24
Hamaney’den IŞİD Saldırısının Ardından “İntikam” Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, IŞİD’in üstlendiği saldırının ardından, ülkesinin “güvenliğini hedef alanları cezalandırma” sözü verdi ve İran halkına “birleşme” çağrısı yaptı.

Fars eyaletinde, Şiraz kentindeki Şii türbesi Şah Çerağ’a dün düzenlenen saldırı sonucunda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Yerel yetkililer, saldırının bir kişi tarafından düzenlendiğini kaydederken, silahlı bir kişinin türbeye girdiği anın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü de İran devlet televizyon kanalından yayınlandı.

İranlı yetkililerin ‘terör eylemi’ olarak duyurduğu saldırıyı IŞİD üstlendi.

Yetkililer, saldırıyla ilgili bir şüphelinin yakalandığını açıkladı. Tasnim haber ajansına göre, üst düzey bir yekili, yakalanan şüphelinin polis tarafından vurulduğunu, bu nedenle henüz ifadesinin alınamadığını belirtti.

Saldırının ardından devlete bağlı medya kanalları üzerinden İran halkına “birleşme” çağrısı yapan Hamaney, bir taraftan da “intikam alma” sözü verdi. Şii türbesine saldırı ve Hamaney’in mesajı, ülkede Mahsa Amini’nin ölümünün ardından patlak veren rejim karşıtı protestoların devam ettiği dönemde geldi.

Amini’nin geçen ay başörtüsünü uygunsuz taktığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesine tepki olarak başlayan protestolar, ülke genelinde 1979 yılından bu yana İslam Cumhuriyeti’ni en çok tehdit eden büyük bir isyana dönüştü.

.

VOA tarafından geçilen Hamaney’den IŞİD Saldırısının Ardından “İntikam” Sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hamaney’den IŞİD Saldırısının Ardından “İntikam” Sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hamaney’den IŞİD Saldırısının Ardından “İntikam” Sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.