Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa adı DEM Parti oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa adı DEM Parti oldu

ABONE OL
11:42 - 11/12/2023 11:42
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa adı DEM Parti oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay tarafından kabul edilmeyen kısa ismini DEM Parti olarak değiştirdi. Parti yönetimi kararını Yargıtay’a bildirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin yeni kısa adını Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan açıkladı. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Doğan, Yargıtay’ın isim değişikliği talebini “hukuksuzluk hamlesi’” olarak değerlendirdi.

30 yıllık siyasi geçmişlerinde birçok parti kurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Doğan, “Halkların gönlünde yer edinmeyi başardık, mücadele tarihimizde iz bırakmayı başardık. Türkiye’nin demokrasi, özgürlük, adalet ve barış mücadelesine öncülük etmeyi başardık. Dolayısıyla seçeneksiz değiliz. Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek. Ancak bunu bilmelerine rağmen böyle bir hukuksal, yargısal çelmeyle bizleri uğraştırmak istediler. Yine başaramayacaklar. Onlar bu yolları seçtikçe biz de yeni isimler ve anlamlarla mücadelemize hız kesmeden, üstelik çoğalarak devam edeceğiz” dedi.

Parti tüzüğünde sadece Yargıtay’ın itiraz ettiği değişikliklerin yapıldığını vurgulayan Doğan, partinin kısaltılmış adının DEM olarak değiştirildiğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay tarafından kabul edilmeyen kısa ismini DEM Parti olarak değiştirdi

Değişikliklerin Yargıtay’a bildirildiğini belirten Doğan, şunları söyledi:

“Tüzüğümüzde yalnızca Yargıtay’ın talep ettiği, itiraz ettiği değişiklikler yapıldı. Bununla sınırlı tutuldu. Bunun dışında tüzüğümüzde herhangi bir değişiklik yapılmadı ve şu dakikalarda hem bu değişiklikle ilgili yaptığımız toplantının kararları hem de DEM Parti yani yeni ismimiz Yargıtay bürosuna ulaşmıştır. Yeni bir itiraz gelmesini beklemiyoruz. Umalım ve dileyelim ki olmasın.”

Partinin yeni kısa adı olan DEM Kürtçe bir kelime. Kürtçe’de an, zaman anlamına geliyor.

Ne olmuştu?

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katılmıştı.

Seçimlerin ardından yapılan kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verilmişti.

Ancak Yargıtay, HEDEP kısaltmasını, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’nin kısa adı HADEP’i andırdığı gerekçesiyle kabul etmedi.

VOA tarafından geçilen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa adı DEM Parti oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa adı DEM Parti oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa adı DEM Parti oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.