Hablemitoğlu Suikastı Zanlısı Bulgaristan’da Yakalandı

Hablemitoğlu Suikastı Zanlısı Bulgaristan’da Yakalandı

ABONE OL
13:15 - 02/09/2022 13:15
Hablemitoğlu Suikastı Zanlısı Bulgaristan’da Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İçişleri Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’nın talebi üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarılan Göktaş’ın iadesi için işlemler başlatıldı.

Açıklamada, “Adalet Bakanlığı ve EGM İnterpol Daire Başkanlığı, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine yönelik işlemlere başladı” denildi.

Hablemitoğlu 2002’de evinin önünde öldürüldü

Akademisyen, tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayetin ardından dönemin gazeteleri, “derin suikast-devletin hassas olduğu konularda araştırmalarıyla tanınan Hablemitoğlu vurularak öldürüldü”, “derin cinayet-DGM’deki Gülen davası ve Alman Vakıflarıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan ve ‘çok şey bilen’ Hablemitoğlu’nu Ankara’da vuranlar kaçtı”, “Başkentte kanlı pusu-İslamcı terör ve Fethullahçı yapılanmalara ilişkin çalışmalarıyla tanınan Hablemitoğlu öldürüldü” gibi manşetler attı.

Cinayet FETÖ ile ilişkilendirildi

14 Temmuz 2016’da, Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında silahlı terör örgütü kurarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştıkları gerekçesiyle açılan davanın iddianamesinde Hablemitoğlu cinayeti ile FETÖ ilişkilendirildi.

Nuri Gökhan Bozkır hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “tasarlayarak öldürme” suçlarından 14 Mayıs 2019’da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartılmıştı.

Zanlının kırmızı bültenle aranması için İnterpol’e de başvuruda bulunulmuştu.

Nuri Gökhan Bozkır hakkında düzenlenen kırmızı bültene istinaden Ukrayna makamlarınca gözaltına alınmıştı.

Şüpheli, Türkiye’ye iadesinin değerlendirilmesi amacıyla Ukrayna’da 12 Temmuz 2019’da tutuklanmış ve cezaevine konulmuştu. Tutuklama kararına itirazı üzerine Nuri Gökhan Bozkır’ın elektronik kelepçeyle ev hapsine alınması kararlaştırılmıştı.

Bozkır, Göktaş’ın ismini verdi

Bozkır, Türkiye’ye getirildikten sonra Levent Göktaş’ın ismini vermişti.

Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olmakla suçlanan Göktaş için hazırlanan kırmızı bülten talebini 27 Ağustos’ta Interpol Genel Sekreterliği’ne göndermişti. Bunun üzerine emekli albay Göktaş için kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Gözaltı kararları sonrası sosyal medyada “Levent Göktaş” ismiyle açılan hesaptan yapılan ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker karşıtı ifadelerin de yer aldığı açıklamada, “Saray’daki bazı isimlerin ifşa edileceği” söylemişti.

Bu paylaşımlardan iki gün sonra Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz bir açıklama yayımlayarak, “müvekkiliyle bu süreçte bir iletişim kuramadığını ama hesabın sahte olduğunu” söylemişti.

VOA tarafından geçilen Hablemitoğlu Suikastı Zanlısı Bulgaristan’da Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hablemitoğlu Suikastı Zanlısı Bulgaristan’da Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hablemitoğlu Suikastı Zanlısı Bulgaristan’da Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.