Habeck: İsrail  Gazze’deki sivilleri korumalı

Habeck: İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı

ABONE OL
12:41 - 12/01/2024 12:41
Habeck: İsrail  Gazze’deki sivilleri korumalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, bombardıman altındaki Gazze Şeridi’ndeki sivillerin korunması için İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

Almanya Başbakan Yardımcısı da olan Yeşiller Partili politikacı Habeck, İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nir Barkat ile Kudüs’te bir araya geldi.

Burada konuşan Habeck, Gazze Şeridi’nde salgın hastalıkların yayılması tehdidine dikkati çekerek, “İsrail hükümetini Hamas ile mücadele ederken, sivil kayıpları önlemeye ve özellikle böyle havalarda insanlara insani yardım, ilaç ve gıda sağlamaya çağırıyorum.” dedi.

İsrail’in güvenliğinden endişe duyduğunu belirten Habeck, savaşı kazanmanın barış şansını kaybetmeye yol açmaması gerektiğini ifade etti.

İsrailli Bakan Barkat ise “Hamas ile verdikleri mücadeleyi” anlatarak, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanına yaptığı soykırım şikayetine anlam veremediğini dile getirdi.

Almanya’ya ve Habeck’e verdikleri destek için teşekkür eden Barkat, “Zor zamanlarda gerçek dostlarınızın kim olduğunu görebilirsiniz. Siz ve Almanya İsrail’in gerçek dostlarısınız.” ifadelerini kullandı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.