Gündemde ligden çekilmek de var

Gündemde ligden çekilmek de var

ABONE OL
17:14 - 02/04/2024 17:14
Gündemde ligden çekilmek de var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fenerbahçe Spor Kulübü bugün olağanüstü genel kurulunu topluyor.

Sarı lacivertli kulübün yönetim kurulu 18 Mart’ta yaptığı toplantıda Süper Lig’de oynanan Trabzonspor maçında organize saldırılara maruz kaldıklarını belirterek “ligden çekilme” dahil tüm olası aksiyonların kulüp üyeleri tarafından değerlendirilmesi için bu kararı almıştı.

Kadıköy’de Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda yapılacak genel kurula katılmak için 45 bin kişi aidat yatırarak kongre üyesi oldu. Genel kurulun başlayabilmesi için yarıdan bir fazla üyenin statta hazır bulunması gerekiyor.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu kulüp üyelerinin genel kurulda çoğunluğu sağlamasını istiyor

Eğer genel kurulun açılması için yeter sayısı bulunamazsa toplantı bir hafta sonra aynı gün salt çoğunluk aranmadan yapılacak.

Ancak Fenerbahçe Yönetim Kurulu bugün salt çoğunluğunun sağlanmasını bekliyor.

Kulüp başkanı Ali Koç, 27 Mart’ta yaptığı konuşmada “Fenerbahçe öyle günlerden geçmektedir ki bu günün bir ikincisi olmamalı, olmayacaktır. 2 Nisan’da Fenerbahçeli’yim diyen herkesin omuzlarında taşıdığı sorumlulukla bu toplantıda yerini alacağından hiçbir şüphem yok” dedi.

Kongre üyeleri saatler öncesinden stadyuma gelmeye başladı.

“Kulübümüzün yanındayız, biz artık yeter diyoruz”

Genel kurula katılan kongre üyelerinin büyük çoğunluğu yönetim kurulunun vereceği her türlü kararın arkasında duracaklarını söylüyor.

Genel kurul için Türkiye dışından gelenler de vardı. Gürcistan’dan geldiğini söyleyen Abdullah Arslan, “Kulübümüzün yanındayız. Biz ‘artık yeter’ diyoruz. Herkes ‘yeter’ diyor ama bizim yeterimiz farklı olacaktır. Bunu da tüm Türkiye görecek. Düşünün son beş yılda en çok puan toplayan kulüp Fenerbahçe ama bir şampiyonluğu yok. Bunu sadece saha içi ile açıklamak mümkün değil” dedi.

“Hakkımız gasp ediliyor ligden çekilelim”

Fenerbahçe’nin ligden çekilmesini savunan kongre üyeleri de az değil.

Ali Sertkaya, “Başkanımız ve yönetim kurulumuz ne karar verirse sonuna kadar arkasındayız biz. Fenerbahçe camiasının hiçbir şeye tahammülü kalmadı. Başkanımız ‘çekilelim’ derse, 30 saniye tereddüt edeceğini düşünmüyorum taraftarın. Ben de tereddüt etmeden kullanırım” derken, iki yaşındaki oğlu Oğuz Kaan ile birlikte genel kurula gelen Görkem Ciğeroğlu, “Bunca yıldır gasp edilmiş haklarımızı bugün geri alma günü diye düşünüyorum. Bunun için ben çekilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla hakkımız gasp ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Trabzonspor maçında organize durum var”

Uzun yıllardır Fenerbahçe’nin üzerine oynandığını savunan Celal Aydın adlı kongre üyesi ise Trabzonspor maçında yaşanan saldırıların organize saldırılar olduğunu iddia ediyor.

Aydın, “Bizim stadımızda maç seyrediyoruz önümüzde güvenlik görevlileri arkasında memur arkadaşlar. Biz Trabzon’a gittik maç oynadık. Bir tane kolluk gücü içeriye girmedi. ‘Ne yapıyorsunuz?’ demedi. Bir kişiye işi yıkmaya çalışıyorlar. İşin aslı öyle değil, işin aslı başka türlü. Organize durum var. Hiç kimse müdahale etmedi. İstiyorlar ki Fener bu uçurumdan aşağıya yuvarlansın biz de elbirliğiyle gülelim. Öyle bir dünya yok. Fenerbahçe ile hiç kimsenin başa çıkamayacağını herkes gördü” diyor.

“Maçlara çıkarsak şampiyon olacağımızı düşünüyorum”

Çok sayıda kadın kongre üyesi de genel kurula katılıyor.

Eşi Saltuk Yüceer’le stadyuma gelen Gülgün Yüceer, “Bizi düşürmeye çalıştıkları durum olacak şey değil, Fenerbahçe yıkılmaz” derken, bir başka kadın kongre üyesi Ayten Kosova, “Hukuki sorumlulukları muhakkak hukuk servisi araştırmıştır. Biz başkanımıza yetki vereceğiz. Başkanım ne derse o olarak devam edeceğiz. Ama maçlara çıkarsak şampiyon olacağımızı düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Fenerbahçe yönetiminin elinde ne opsiyonlar bulunuyor?

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, eğer kongre üyelerinden yetkiyi alırsa ligden çekilmek dışında 7 Nisan’da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa Finali’ne çıkmamak, bundan sonra Trabzonspor ile Trabzon’da oynanacak maçlara gitmemek, ligin geri kalan maçlarına siyah forma ile çıkararak Türkiye Futbol Federasyonu’nu istifaya çağıran pankartlar açmak, kulüplerin televizyon yayını paylarının değiştirilmesi için mahkemeye başvurmak gibi opsiyonları da değerlendirecek.

Bu arada Fenerbahçe futbol takımı sporcularının yönetim kurulunun antrenman tesislerine yaptığı ziyarette ligde kalıp mücadeleye devam etme düşüncelerini aktardıkları belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Gündemde ligden çekilmek de var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gündemde ligden çekilmek de var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gündemde ligden çekilmek de var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.