Göçmenlerle ilgili sözleri tartışmaya yol açan Trump: “Mein Kampf’ı hiç okumadım”

Göçmenlerle ilgili sözleri tartışmaya yol açan Trump: “Mein Kampf’ı hiç okumadım”

ABONE OL
22:42 - 20/12/2023 22:42
Göçmenlerle ilgili sözleri tartışmaya yol açan Trump: “Mein Kampf’ı hiç okumadım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump’ın ülkenin güney sınırından yasadışı geçen göçmenler için “ülkemizin kanını zehirliyorlar” sözleri tartışmaya yol açtı. Dünkü Iowa mitinginde sözlerinin arkasında duran Trump sözleriyle ilgili gündeme gelen Adolf Hitler benzetmesi için “Mein Kampf’ı hiç okumadım” dedi.

2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olan Donald Trump haftasonu New Hampshire’daki miting sırasında sadece Güney Amerika değil Afrika ve Asya’dan, dünyanın her yerinden ABD’ye insanların geldiğini söylemiş ve “Ülkemizin kanını zehirliyorlar” ifadesini kullanmıştı.

Trump’ın bu sözlerinin ardından bazı siyasetçiler ve uzmanlar, kullanılan dilin Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in söylemiyle benzerlikler taşıdığı eleştirilerini gündeme getirmişti.

Donald Trump ise Iowa’da Salı akşamı düzenlediği mitingde Hitler’in faşist manifestosu olarak tarihe geçen kitabına atıfta bulunarak MAGA (Trump’ın eski seçim sloganı – Make America Great Again) şapkalarıyla kendisini dinlemek için toplanan binden fazla destekçisine seslendi.

Eski ABD Başkanı, “Ülkemizi mahvediyorlar. Bu doğru, ülkemizin kanını yok ediyorlar. Bunu söyleyince hoşlarına gitmiyor. Mein Kampf (Kavgam) kitabını hiç okumadım. Bunu Hitler söylemişti dediler, çok daha farklı bir şekilde. Dünyanın her yerinden geliyorlar. Sağlıklı olabilirler, son derece sağlıksız olabilirler. Hastalık getirebilirler. Ama suç kesin getiriyorlar” diye konuştu.

Vanity Fair dergisinde 1990 yılında yayınlanan bir makalede, Donald Trump’ın eski eşi Ivana Trump’ın, avukatına, Donald Trump’ın Hitler’in konuşmalarını yatağının yanındaki dolapta tuttuğunu söylediği belirtilmişti.

ABD’liler için göçmen politikası önemli önceliklerden

Aralık ayında ABD’ye yasadışı sınır geçişlerinin arttığı bir sırada Trump, seçilmesi halinde yasadışı göçe müdahale edeceğini ve yasal göçe de kısıtlama getireceğini söylüyor.

2021 yılında yapılan AP-NORC anketine göre Amerikalılar’ın üçte biri daha fazla göçün ABD doğumluların ekonomik, siyasi ve kültürel etkisini kaybetmesine yol açtığından endişeli.

Harvard Üniversitesi ve Harris anket şirketinin 13-14 Aralık’ta ortaklaşa yaptığı ankete katılan 3 seçmenden biri göçmen sorununu ülkenin karşı karşıya olduğu en önemli konulardan biri olarak görüyor.

VOA tarafından geçilen Göçmenlerle ilgili sözleri tartışmaya yol açan Trump: “Mein Kampf’ı hiç okumadım” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Göçmenlerle ilgili sözleri tartışmaya yol açan Trump: “Mein Kampf’ı hiç okumadım” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Göçmenlerle ilgili sözleri tartışmaya yol açan Trump: “Mein Kampf’ı hiç okumadım” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.