Göçmen Kadınlar eşitlik, barış ve dayanışma için söylediler

Göçmen Kadınlar eşitlik, barış ve dayanışma için söylediler

ABONE OL
21:43 - 23/04/2024 21:43
Göçmen Kadınlar eşitlik, barış ve dayanışma için söylediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Göçmen Kadınlar Birliği Korosu’ndan coşkulu, ‘Eşitlik, barış ve dayanışma için söylüyoruz’ konseri muhteşem geçti.

 

Almanya’nın Başkenti Berlin`de uzunca bir süredir düzenledikleri çeşitli etkinliklerle çalışmalarını başarıyla sürdüren Berlin Göçmen Kadınlar Birliği (Migrantinnen Berlin e.V.) Korosu, “Şarkı ve türkülerimizi Eşitlik, barış ve dayanışma için şarkı söylüyoruz’ başlıklı bir konserle, ‘Baptisten Schöneberg’te müzikseverlerle buluştu.

Yelda Özdemir yönetimindeki konserde, Anadolu ezgileri, farklı dil ve kültürlerden şarkı ve türküler sunan koro, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sunumunu Ayla Beyazgül’ün üstlendiği konsere, Berlinli değerli sazlar; Ali Aşık (bağlama), Ahmet Tirgil (keman), Yurdal Çağlar (bas gitar), Şafak Satır (nefesli sazlar), ve Doğukan Karakuş (ritim sazlar) ile piyanoda Cem Dinler’in yanı sıra; Birinci bölümde Göçmen Kadınlar Derneği’nden Nevin Zeyrek, Tülay Karataş, Müesser Uçar ritim sazlarıyla ve Senem Aydın bağlamayla eşlik ettiler.

Berlinli, değerli sazlar; Ali Aşık (bağlama), Ahmet Tirgil (keman), Yurdal Çağlar (bas gitar), Şafak Satır (nefesli sazlar), ve Doğukan Karakuş (ritim sazlar) ile piyanoda Cem Dinler’in yanı sıra Birinci bölümde Göçmen Kadınlar Derneği’nden Nevin Zeyrek, Tülay Karataş, Müesser Uçar ritim sazlarıyla ve Senem Aydın bağlamayla eşlik ettiler.

Hocaları Yelda Özdemir yönetimindeki; Sadegül Bayrak, Songül Deveci, Nedret Canpolat, Selda Kaya, Nesli Kavi, Müzeyyen Akpınar, Sevilay Koç, Perihan Helvacı, Emine Halil Ahmed, Aysun Çiçek, Aysel Gerçek, Ayşe Harman, Nevin Zeyrek, Nazan Cevher, Nuran Kaya, Senem Aydın, ⁠Müesser Uçar, ⁠Melek Helvacı, Kudret Büyükyurt, Nezahat Celayir ve Tülay Karataş’tan oluşan Göçmen Kadınlar Korosu konserin birinci bölümünde ilk eser olarak, yaklaşık yarım yüzyıl önce aramızdan ayrılan değer halk ozanı Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım’ adlı unutulmaz türküsünü seslendirdi.

Konserin bu bölümü, ‘Magusa Limanı, Barış güvercini, Sevgi güzellik ister, Narino, Oy bahçanıza ben giremedim, Doyulur mu?’, ‘Ötme bülbül’ adlı ezgilerle devam etti. Birinci bölüm sözlerini Göçmen kadınların yazdığı ‘Cesaretli kadınlarız’ ve Çayır çimen geze geze’ adlı potbori ile koronun sunduğu, Zazaca ‘Aylo dilo’ Kürtçe, ‘Yar meleke’ Çaİtalyanca-Almanca-Türkce) isimli eserleri seslendirdiler.

Konsere Berlin’deki değerli müzisyenlerden oluşan bir orkestra eşlik etti.

Konserin ikinci bölümü açılışında Gizem Gözüaçık, gitarı ile, kadın mücadelesi ve barış temalı 4 eser seslendirdi.

Daha sonra Yelda Özdemir, Konserin ikinci bölümünde Türkçe, Ermenice, Zazaca, Kürtçe ve Lazca eserler seslendirdi.
Eser sırası aşağıdaki gibidir.

1- Kavaklar
2- Sareri hovin mernem(ermenice)
3- Nazeleme
4- Pokut Türküsü
5- Dendar (zazaca)
6- Lazuri Nana (Lazca)
7- Dar Hejiroke(Kürtçe)
8- Dağlarda duman Güzeldir
9- Güldaniyem
10- Yaktin Yandırdın beni
11- Yarim hava
12- Gurbet

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.