Göçmen Akını Yüzünden Başkentte Olağanüstü Hal

Göçmen Akını Yüzünden Başkentte Olağanüstü Hal

ABONE OL
21:15 - 08/09/2022 21:15
Göçmen Akını Yüzünden Başkentte Olağanüstü Hal
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD-Meksika sınırındaki Teksas ve Arizona eyaletlerinin Cumhuriyetçi valilerinin eyaletlere yasadışı şekilde giren göçmenleri otobüslerle başkente göndermesinin ardından başkent Washington’un Belediye Başkanı Muriel Bowser olağanüstü hal ilan etti.

Demokrat Bowser’ın olağanüstü hal ilanı, göçmenleri kabul edecek yeni bir Göçmen İşleri Dairesi kurulmasının önünü açacak ve göçmenlere yardım için 10 milyon dolarlık kaynağa erişim sağlayacak.

Teksas Valisi Greg Abbott, Nisan ayından bu yana, sınırdaki yasa dışı göçmenlerin sorumluluğunu Demokratlar’a ve ABD Başkanı Joe Biden’a yüklemek için 7 bin 600 göçmeni başkent Washington’a gönderdi. Arizona’nın Ağustos ayının ortasından bu yana başkente gönderdiği göçmen sayısı ise bin 500. Teksas ayrıca New York ve Chicago kentlerine de göçmen gönderdi.

ABD’de yetkililer Ocak ve Temmuz ayları arasında Meksika sınırında 1 milyon 430 bin kez göçmenleri durdurdu. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artışa işaret ediyor. Birçoğu göç mahkemeleri için aldıkları celplerle birlikte insani af ile serbest bırakıldı.

New York ve Washington’da sosyal hizmetler, yardım örgütleri ve kiliseler, göçmen akını karşısında seferberlik halinde geçici barınak, tıbbi hizmet ve göç mahkemesini bekledikleri sırada bir sonraki duraklarına gidebilmeleri için göçmenlere bilet sağlıyor.

Washington’a gelen göçmenlerin çoğu burada uzun süre kalmıyor. Belediye Başkanı Muriel Bowser iki kez Ulusal Muhafızlar’dan yardım istedi ve göçmenlerin nihai duraklarına gitmeden önce Washington’da yalnızca üç güne kadar kaldıklarını bildirdi.

Savunma Bakanlığı ise Ulusal Muhafız kullanılmasının uygun olmayacağını ve birliklerin teyakkuz durumu ile askeri eğitimlerinin aksayacağını söyleyerek talebi reddetti.

VOA tarafından geçilen Göçmen Akını Yüzünden Başkentte Olağanüstü Hal haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Göçmen Akını Yüzünden Başkentte Olağanüstü Hal haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Göçmen Akını Yüzünden Başkentte Olağanüstü Hal haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.