Genç patronların ticaret hacmi 10 milyar liraya ulaştı

Genç patronların ticaret hacmi 10 milyar liraya ulaştı

ABONE OL
22:14 - 07/12/2021 22:14
Genç patronların ticaret hacmi 10 milyar liraya ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da genç patronların yarattığı ticaret hacmi 10 milyar liraya, istihdam da 20 bin kişiye ulaştı.

Antalya’nın ilk kurulan SİAD’ı olan Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert yaptığı açıklamada, 2021 yılını pandeminin etkisine rağmen büyüme ile geçirdiklerini belirtti.

Pandemi sürecinde üye sayısını 170’e, e-ticaret platformu olan ANTGİAD AVM’deki faal firma sayısını da 166’ya çıkardıklarını vurgulayan Sert, şunları kaydetti.

‘’ANTGİAD olarak çok yoğun bir yılı geride bıraktık. 2021 yılı pandemi etkisinin sürmesine rağmen hem proje hem de üye bakımından ANTGİAD’ın büyüme yılı oldu. Pandemiden ekonomik anlamda en çok etkilenen kent Antalya olmasına rağmen bu süreçte dernek olarak 19 yeni üyeyi bünyemize kattık. Üye sayımızı 170’e çıkardık. Her gün büyüyen ve güçlenen bir aileyiz. Bugün itibarıyle 20 binden fazla istihdam sağlayan, 10 milyar liraya yakın ticaret hacmi yaratan, kent ve ülke ekonomisi adına çalışan ve üreten gençler olarak hedeflerimizi birbirimizden aldığımız güçle daha da ileriye taşıyoruz.”

ANTGİAD AVM

Hem üyeler arasında hem de firmaların yurtdışı ticareti geliştirme amacıyla ANTGİAD AVM platformunu oluşturduklarını anlatan Osman Sert, şöyle devam etti.

‘’ANTGİAD AVM 2021 yılında üye sayısı ile birlikte büyüdü ve gelişti. Üyelerimizin hem kendi aralarındaki ticaretinin gelişmesi hem de dış ticaretlerinin gelişmesi için tanıtım ve AVM çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl sadece üye tanıtımlarımızın yapıldığı 95 video ile firmalarımızı anlattık. 67 firma ile başladığımız ANTGİAD AVM çalışması bugün 166 firma ile hizmet gösteriyor. Gençlikten aldığımız enerjimizi kent için aktarıyor çalışıyoruz.”

Bu yıl içinde okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi’ni açtıklarını, 2022 yılında da ikinci kütüphaneyi açacaklarını dile getiren Sert, ‘’2022’de ayrıca Gençlik anıtı yapacağız. Antalya’ya kazandırdığımız her şey bizlere mutluluk ve gurur olarak dönüyor. Motivasyonumuzu yükseltiyor. Cesaretimizi artırıyor. Bundan sonra da yeni projelerimiz ve çalışmalarımız sürecek” dedi.

ANTGİAD öncü olmalı

İklim krizi, doğal afetler, yeşil dönüşüm gibi alanlarda da çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Osman Sert, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük orman yangınının yaşandığı Manavgat’ta hem maddi hem de manevi olarak destek olduklarını belirten Osman Sert, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Manavgat’ın bize verdiği mesajı da alarak yangın ve deprem çalıştayı düzenledik. Büyük felaketleri yaşamadan önlemek gerekir bilinciyle hem üyelerimize hem Antalya’ya katkı sağlayacak çalışmalara imza attık. Bu çalışmaları 2022 yılında da sürdüreceğiz.

Yapay zeka, dijitalleşme, e-ticaret ve e-ihracata önem veriyoruz. Üyelerimizin bu alanların hepsinde öncü ve güçlü olması gerekiyor. Bugün ANTGİAD üyeleri 47 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Her üyemiz kendi sektöründe öne çıkmalıdır. Bu açıdan 2021 yılında yaptığımız çalışmalarımızı genişleterek 2022 yılına taşıyacağız.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.