Genç MÜSİAD Nürnberg`de toplandı

Genç MÜSİAD Nürnberg`de toplandı

ABONE OL
21:27 - 15/09/2019 21:27
Genç MÜSİAD Nürnberg`de toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Genç Müsiad  „ Tanı, Tanıştır, Ticaret Yap” sloganı altında bir araya geldi. İki gün süren toplantıya Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda delege katıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nürnberg Şubesi ve Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen 3T (Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap) ve AGİK Programı büyük ilgi gördü.

Oberasbach’taki Carrera World’de düzenlenen ve Genç MÜSİAD Nürnberg Başkanı Kerem Tekeli’nin açılış konuşmasını yaptığı programa, Nürnberg Konsolosu Ülker Erçetin, Münih Ticaret Ataşesi Ertem Çoban, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, MÜSİAD Nürnberg Başkanı Emin Bayram, MÜSİAD Avrupa Koordinatörü Burhan Sağlam ile birlikte 100’den fazla genç müsiadcılar katıldı.

600 yıllık dostluk

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan’ın Selamlama Konuşmasının ardından söz alan MÜSİAD Nürnberg Başkanı Emin Bayram’da bin 600’lü yıllardan kalma „Alman -Türk dostluğunu hiçbir kimse engelleyemez “sözünü hatırlatarak, „Son dönemlerde belki ekonomik ve siyasi krizler olmuş olabilir ama o krizlerin bittiğini ve ılımlı bir havanın estiğini görmekteyiz. Bu bize gelecek için ümit vaat etmektedir “dedi.

Türk girişimcilerin sayısı artıyor

3T programına katılan Nürnberg konsolosu Ülker Erçetin, Nürnberg MÜSİAD’ın deneyimlerini bilgi ve birikimlerini gençlere aktarabilmesini sağlayan bu tarz programların yapılması takdire şayan olduğunu söyledi. Erçetin, „ Almanya’daki Türk girişimcilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bir gerçektir.   Yaklaşık 100 bin şirket, yıllık toplam 60 milyar dolarlık hacme sahip ve 50 farklı sektörde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 500 bin kişiye istihdam sunan bu şirketlerin hem yıllık cirolarını hem de istihdam sayılarını gelecekte katlayarak artırmaları beklenmektedir“ dedi.

Ticari fırsatlar konuşuldu

Programda ayrıca Münih Ticaret Ataşesi Ertem Çoban (Ticari Bilgilendirme), İş adamı Halil Cesur (Türkiye-Almanya İş Fırsatları), Mustafa Oğuz (Tecrübe Paylaşımı), FDP Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Sormaz ‘da (Ticari Fırsatlar) birer konuşma yaptı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.