Genç iş insanları yapay zekaya odaklandı

Genç iş insanları yapay zekaya odaklandı

ABONE OL
22:11 - 09/10/2021 22:11
Genç iş insanları yapay zekaya odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya iş dünyasının ilk sivil toplum kuruluşu olan Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) üyeleri bir tarafta yapay zekaya odaklanırken diğer taraftan da 46 sektörde 20 bin kişiye istihdam sağlıyor.

ANTGİAD Başkanı Osman Sert, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyesi gazetecilerle bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 31 yıl önce Antalya’da iş dünyasında ilk kurulan dernek olduklarını ve 19’u onursal olmak üzere 165 üyenin 46 sektörde faaliyette bulunduğunu belirten Sert, dernek üyelerinin 20 bin istihdam sağladığını belirtti.

Salgın sürecinde dernek olarak dijital dönüşüm, yapay zekada farkındalık ve okula uzak yerleşim alanlarında kütüphaneler açarak öğrenciler arasında okuma alışkanlıkları kazandırma yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Sert, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile birlikte turizm sektöründe dijital dönüşüm için AB projesi hazırlamak istediklerini söyledi.

Üyelerinin yüzde 30’unun e-ticaret yaptığını ve salgın sürecinde de bunun meyvelerini aldığını anlatan Sert, üyeleri arasında ticareti geliştirmek amacıyla ANTGİAD AVM e-ticaret projesini uygulamaya aldıklarını bildirdi.

Antalya Silikon vadisi olmalı

Antalya’da ortak hareket etme alışkanlığı bulunmadığını ifade eden Sert, şunları kaydetti.

‘’Antalya’nın egolardan uzak ortak hareket etmeye ihtiyacı var. Antalya’da tarım, turizm, sanayi, ticaret her şey var. Birlikte hareket etme alışkanlığı kazandırmalıyız. Antalya’nın birlikte hareket etmeye ihtiyacı var. Antalya’da dijital alanda girişimcilik fikirlerinin gelişmesi için çalışıyor, Antalya’nın Silikon Vadisi olmasını istiyoruz. KOBİ’lerde yapay zeka projelerinin geliştirilmesine odaklandık. Müşteri tercihleriyle ilgili tüm verileri toparlayabilecek ve değerlendirebilecek projelere odaklandık. KOBİ’lerde yapay zeka konusunda kendi şirketim bünyesinde başladım. Yapa Zeka konusunda Antalya Bilim Üniversitesi ve Antalya OSB ile diğer STK’larla işbirliği içinde çalışacağız.’’

Antalya’nın 2. derece deprem kuşağında yer aldığını ve Antalya’da eski yapıların fazla olduğuna dikkat çeken Osman Sert ANTGİAD olarak Deprem Çalıştayı yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.