Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi

Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi

ABONE OL
14:26 - 04/12/2023 14:26
Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Gemlik Körfezi’nde, Bursa ve İstanbul gibi şehirlerde de hissedilen 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 10.42’de meydana gelen depremle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, “an itibariyle olumsuz bir durumun olmadığı, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu” belirtildi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Öte yandan aynı yerde saat 10.45’te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Depremin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Marmara Denizi Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “İstanbul’da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul’da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş NTV’ye yaptığı açıklama, “Can kaybı ve bir hasar yok. Herhangi bir binanın yıkıldığı bilgisi yok. Tüm ekiplerimiz sahada” dedi.

Vali X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda ise, “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş olup, çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da X’ten yaptığı açıklamada, “10.42’de Bursa Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir.”

Yerlikaya: “Şimdiye kadar 13 artçı deprem ölçüldü”

Bu arada depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntılar sürüyor. Kandilli Rasathanesi, 5,1’lik depremin ardından Gemlik Körfezi’nde şimdiye kadar en büyüğü 3,8 olarak tespit edilen artçı sarsıntıların devam ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya da daha sonra paylaştığı bilgilerde, Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5,1’lik depremin ardından en büyüğü 4,5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı depremin ölçüldüğünü kaydetti.

Yerlikaya deprem sonucu İstanbul Esenler’de 1 ve Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alındığını, Bursa Mudanya’da ise 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alındığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Bursa’da 2 kişinin merdivenden düştüğünü, ancak sağlıklarına ilişkin olumsuz bir durum söz konusu olmadığını belirtti.

VOA tarafından geçilen Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem: Deprem İstanbul’da da hissedildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem: Deprem İstanbul’da da hissedildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem: Deprem İstanbul’da da hissedildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.