“Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum”

“Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum”

ABONE OL
11:41 - 13/02/2024 11:41
“Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’li yetkililer İsrail’e Refah kentine olası bir harekat konusunda sivillerin güvenliğine yönelik “uygulanabilir bir plan” uyarısı yaparken; ABD Başkanı Joe Biden Ürdün Kralı Abdullah’ı Beyaz Saray’da ağırladı.

Ürdün Kralı Abdullah, Gazze’de İsrail ve Hamas arasında savaşın başlamasından bu yana Beyaz Saray’ı ziyaret eden ilk Arap lider oldu.

Başkan Biden ve Ürdün Kralı Abdullah arasındaki görüşmenin gündeminde, Gazze’deki durumun yanı sıra iki devletli çözüm vizyonu ve bölgede kalıcı barışın sağlanması konuları vardı.

Doğu Kudüs’te kutsal mekanların uluslararası hukuk kapsamında hamisi konumunda olan Ürdün, önemli sayıda Filistinli nüfusuna evsahipliği yapıyor.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ile ortak sınırı bulunan Ürdün, Gazze’deki savaşın daha da yayılabileceği ve silahlı yerleşimcilerin İsrail ordusunun da teşvikiyle Filistinliler’in Ürdün Nehri’nin diğer tarafına sürülmesinden endişe ediyor.

“En az altı haftalık geçici ateşkes”

Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesinin ardından açıklama yapan ABD Başkanı, geri kalan rehinelerin kurtarılması amacıyla en az altı hafta sürecek geçici bir ateşkes için çaba gösterdiklerini söyledi.

Başkan Biden, “Hem Filistin hem de İsrail halkı için barış ve güvenliği sağlamak adına aktif şekilde çalışıyoruz. Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum” dedi.

Refah kentine olası harekatın gölgesinde sivillere ilişkin uyarı

Görüşme, İsrail’in Gazze’den kaçan 1 milyondan fazla kişinin sığındığı Refah kentine harekat başlatmayı planladığı bir zamana rastladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında Gazzeliler’in topraklarından ayrılmaya zorlanmasına karşı olduklarını vurguladı.

ABD Başkanı Biden Pazar günü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, hem Refah’a olası harekat hem de geçici ateşkes çabalarını görüşmüştü.

Beyaz Saray Gazze’de can kayıplarının artmasının ardından İsrail’e güçlü destek konusunda Arap kökenli Amerikalılar’ın eleştirileriyle karşı karşıya.

ABD Başkanı Biden 7 Ekim saldırısından kısa bir süre sonra İsrail’e gittiğinde Ürdün’ü de ziyaret etmeyi planlamış ancak ziyaret iptal edilmişti.

Biden ve Kral Abdullah, Ürdün’de 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ilk kez yüz yüze görüşmüş oldu. Biden yönetimi bu saldırıdan İran’ın desteklediği milis grupları sorumlu tutmuştu.

VOA tarafından geçilen “Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gece gündüz bunun üzerinde çalışıyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.