Gazze’ye yardım konvoyu ertelendi

Gazze’ye yardım konvoyu ertelendi

ABONE OL
14:06 - 20/10/2023 14:06
Gazze’ye yardım konvoyu ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in hava operasyonunun sürdüğü Gazze’ye bugün Mısır sınırındaki Refah kapısından yardımların girmesi bekleniyordu. Ancak ABD basını, sınırdan yardım geçişinin devam eden yol onarım çalışması nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

Tel Aviv’de önceki gün temaslarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Mısır’ın yardım malzemesi taşıyan 20 TIR’ın Gazze’ye girmesi konusunda anlaştığını söylemişti.

Mısırlı iki güvenlik kaynağı Reuters’a dün yaptığı açıklamada, İsrail’in hava operasyonu nedeniyle tahrip olan Gazze tarafındaki yolları onarmak üzere sınır kapısından ekipman gönderildiğini söyledi. Mısır’da 100’den fazla TIR Gazze’ye geçmek için bekliyor.

Mısır sınırından Gazze’ye girecek yardım konvoyu bekletiliyor – 16 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler, Gazze’ye yardımların çatışma öncesi seviyelere dönmesi çağrısında bulunurken, Genel Sekreter Antonio Guterres’in bugün Mısır’dan Gazze’ye açılan Refah sınır kapısını ziyaret etmesi bekleniyor.

Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırılarının ardından İsrail Gazze’ye hava operasyonları düzenliyor. Saldırılar nedeniyle Gazze’de su, gıda ve elektrik sorunu yaşanıyor.

Gazze’de, İsrail’in yoğun hava saldırılarının başlamasından bu yana su, gıda ve elektrik sorunu yaşanıyor – 16 Ekim 2023

Diğer yandan İsrail bugün, kuzeydeki Kiryat Shmona kentini tahliye etmeyi planladığını duyurdu. Tahliye edilenler devletin misafirhanelere yerleştirilecek.

Kiryat Shmona, İsrail’in Filistinli militanlar tarafından defalarca roket ve füze saldırılarına maruz kaldığı Lübnan sınırına yakın bir yerde bulunuyor.

Ek bütçenin ayrıntıları bugün açıklanacak

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın Kongre’den talep ettiği İsrail ve Ukrayna’ya yardım paketiyle ek bütçenin ayrıntıları bugün açıklanacak.

Biden, Kongre’den İsrail, Ukrayna, Tayvan dahil Hint-Pasifik ve sınır güvenliğini kapsayacak şekilde yaklaşık 100 milyar dolarlık yardım paketi talebinde bulunuyor.

Buna göre Biden yönetimi Kongre’den 60 milyar dolar Ukrayna için, 14 milyar dolar da İsrail için bütçe talep ediyor.

Hamas’ın İsrail saldırıları ve ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik hava operasyonları sonucu şimdiye kadar 1400’den fazla İsrailli ve 3400’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen Gazze’ye yardım konvoyu ertelendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’ye yardım konvoyu ertelendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’ye yardım konvoyu ertelendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.